Manşetler

HTC One V’nin Android 4.0 bellenimi Desire S ve Desire HD’de çalıştırıldı – Video

HTC’nin 2012 model cihazlarında sunduğu Ice Cream Sandwich ve Sense 4.0’ın güzelliklerini yaşamak için HTC Desire S ve HD sahiplerinin yeni bir telefon almasına gerek yok gibi görünüyor. XDA-developers forumunun proxuser rumuzlu üyesi bu iki akıllı telefonda One V’nin ROM’unu çalıştırmayı başarmış. Böylelikle kullanıcılara One V’nin yazılım deneyimi hemen hemen sunulmuş oldu.

Aslında çalıştırma girişimleriyle ilgili ilk haberler birkaç hafta önce paylaşılmıştı ve proxuser o zamandan beri güncellemeleri düzgün şekilde paylaşmaya devam etti. Her ne kadar hatalar çoğunlukla giderilmiş olsa da bazı pürüzlerin hâla varolduğu söylenebilir. Örneğin ne Desire S’te ne de HD’de kamera desteklenmiyor, S’te USB üzerinden bağlantı paylaşımı veya Wi-Fi erişim noktası özelliği çalışmıyor.

Ne var ki, bu özelleştirilmiş ROM Android 4.0.3 ve Sense kullanıcı arayüzünün en son versiyonunu, şimdiye kadar yapılmış tüm değişiklikler ve 25 GB’lık ücretsiz Dropbox alanıyla birlikte Desire S ve HD’lere getiriyor. Şimdiye kadar gelen geri dönüşlerin oldukça olumlu olduğu dile getirilse de, bu işe girişecek olanların ne yapacağını iyi bilmesi ve cihazlarının bir yedeğini el altında bulundurmaları gerektiğini hatırlatmadan geçmeyelim. İlgilenenler gerekli dosyaları aşağıdaki bağlantılardan alabilir.

İlgili – XDA-Developers (1)
İlgili – XDA-Developers (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER