Teknoloji

HTC One V’den bir parça daha iyi olan Proto’nun hazırlıklarını yapıyor

htc-one-v-inceleme-00010

HTC’nin “Proto” kod adını taşıyan yeni bir cihazın hazırlıklarını yaptığı ortaya çıktı. Cihazın teknik özelliklerine bakıldığında One V’nin halefinin geliyor olduğu akıllara geliyor. Ne var ki, cihaz gerçekten One serisinin bir üyesi mi olur, yoksa başka bir aile altında mı satılır, orası henüz belli değil.

9.62 mm’lik kalınlığa sahip bir kasaya sahip olan Proto’da 4 inç’lik WVGA Super LCD ekran yer alıyor. 5 megapiksel kamera, 4 GB dahili bellek, 512 MB RAM ve 7.2 Mbps HSPA de bu cihazın diğer özellikleri arasında yer alıyor. Proto’da Snapdragon S4 serisinin giriş seviyesinde yer alan çift çekirdekli Qualcomm MSM8255 işlemcinin yer aldığı da iddia ediliyor. İşlemcinin saat hızı 1 GHz olarak belirlenmiş. Çift çekirdekli işlemcini HTC One V’de bulunan tek çekirdekli işlemciye göre bir avantaj olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Proto da Beats Audio etiketini taşımakta.

Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı One serisi cihazların dışında sadece Desire C‘yi tanıtan ve 2012’yi daha önce söz verdiği şekilde fazla cihaz tanıtmayarak geçiren HTC bu sessizliğini çok yakında Proto ile bozar mı? Bu sorunun cevabı için biraz daha beklemek gerekecek.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER