Teknoloji

HTC One V kutusundan çıktı, performans testinden geçti – Video

HTC’nin One X ve One S ile birlikte tanıttığı, onlara göre biraz daha mütevazi özelliklere sahip olan HTC One V, şirketin anavatanı Tayvan’da satışa çıktı. Netbooknews tayfası bu cihazlardan bir tane edinmeyi başarmış. Bununla sınırlı kalmamış ve telefonun hem incelemesini yapmış hem de çeşitli uygulamaları ve benchmark testlerini çalıştırarak performansı hakkında bazı izlenimler elde etmiş.

HTC Legend‘ın tasarımını ödünç almış olan HTC One V tek kalıp alüminyum kasaya sahip. HTC Legend’de optik trackpad’in bulunduğu yer bu sefer boş kalmış, Android’e özel üç adet fiziksel navigasyon tuşu dokunmatik ekranına altındaki bölüme yerleştirilmiş. 800 x 480 çözünürlüklü ekran barındıran cihazın Temple Run ve Shadowrun gibi oyunlarda iyi performans gösterdiği belirtiliyor. Benchmark testlerine bakıldığında HTC One V Quadrant’tan 1980, SunSpider’dan 3325ms ve AnTuTu’dan 2544 puan almayı başarıyor. NenaMark’ta ise 53.5 fps’lik bir sonuç kaydediyor.

HTC One V’nin teknik özelliklerine bakıldığında çıkan sonuçların tatmin edici olduğu söylenebilir. 3.7 inç’lik, 800 x 480 çözünürlüklü LCD ekran, 1 GHz’lik tek çekirdekli Snapdragon işlemci, 512 MB RAM ve 4 GB dahili bellek gibi özellikler barındıran cihazda ayrıca microSD kart yuvası ve 5 megapiksel, f/2.0 lensli kamera da bulunuyor. Ice Cream Sandwich ve üzerinde Sense 4.0 ile birlikte gelen bu cihazın uygun bir fiyatla Türkiye’de de fazlasıyla ilgili göreceğini düşünüyoruz.

Video: HTC One V Kutu Açma ve Performans Testi

İlgili – Netbook News

İLGİLİ HABERLER