Manşetler

HTC One Android telefonları nisan ortalarında Türkiye’ye giriş yapacak

HTC Türkiye, geçtiğimiz hafta Barselona’da tüm dünyaya tanıtılan HTC One Android akıllı telefonlarını Türkiye’ye getirmekte gecikmedi. HTC One X, One S ve One V modellerinin Türkiye lansmanı için düzenlenen basın toplantısında geçtiğimiz hafta Mobil Dünya Kongresi’nde deneyimlediğimiz cihazları tekrar görme fırsatı yakaladık. Üstelik Türkiye lansmanı hakkında da çeşitli bilgiler elde ettik.

Doğrusunu söylemek gerekirse Türkiye lansmanı hakkında şu an için söylenecek çok fazla şey yok. Nisan ayının ortalarından itibaren One serisinin Türkiye’ye ayak bastığını görmeye başlayacağız. Hepsi aynı anda olmasa bile birbirine yakın zamanlarda piyasaya girmiş olacak. Fiyatlandırma konusunda veya hangi mobil operatörlerle dağıtım işbirliği yapılacağı konusunda şu an için net bir bilgi yok. Özellikle One V için agresif bir fiyatlandırma yapılabilir, ne de olsa giriş ve orta seviyesi Android telefon pazarında büyük bir rekabet var ve serisinin en küçük üyesi One V de bu alanda öne çıkacak güçlü özelliklere sahip.

HTC Türkiye yetkilileri One serisi cihazlar hakkında bazı bilgiler verdi. Özellikle One cihazlarının kamera özellikleri üzerinde durdular. Bildiğiniz gibi HTC One serisinde ImageSense adı verilen yeni bir teknoloji kullanılıyor. Bu teknoloji hem yazılım hem de donanım açısında çeşitli performans iyileştirmeleri sunarak kullanıcıların telefonlarıyla daha iyi fotoğraf ve video çekmelerine olanak sağlıyor. Hızlı çekim, video çekerken aynı anda fotoğraf çekme, düşük ışıkta iyi performans, HDR modu gibi nitelikler HTC One cihazlarını diğerlerinden ayırıyor.

HTC One cihazlarında Beats Audio desteği tüm cihaz geneline yayılıyor. Ancak buna karşılık Beats Audio logosunun giderek küçüldüğü dikkatimizi çekmemiş değildi. Aslında bunun sebebi HTC One cihazlarının kutusundan Beats Audio kulaklıkların çıkmayacak olmasıymış. Cihazlar standart kulaklıklarla gelecek. Beats Audio ses teknolojisiyse Beats Audio kulaklık kullananlar için bir artı değer olarak cihazda yer alacak.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde One X, One S ve One V‘yi ön incelemeden geçirme fırsatı bulmuştuk. One V kapalı olduğu için tam olarak test edememiştik, ancak lansmanda yaptığımız kısa inceleme bu cihazın da Sense 4.0 kullanıcı arayüzünü iyi şekilde çalıştırdığını, hızlı çekim modunun da diğer cihazlar gibi iyi çalıştığını gözlemledik. Piyasaya çıkış tarihi yaklaştıkça cihazların fiyat bilgileri de netleşecektir. Bu gelişmeleri de aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER