Teknoloji

HTC One S’in benchmark testi güçlü bir cihazın habercisi

HTC’nin detayları geçen hafta daha da belirginleşmeye başlayan akıllı telefon HTC Ville, nam-ı diğer HTC One S‘i gelecek hafta Barselona’da başlayacak Mobil Dünya Kongresi’nde resmen tanıtması bekleniyor. Resmi tanıtımın öncesinde One S ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak çift çekirdekli işlemci taşıyacak akıllı telefonun NenaMark2 test sonucu ortaya çıktı. 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, qHD ekran ve Adreno 225 grafik yongası barındıran cihaz 60.60 fps gibi etkileyici bir sonuç elde etti. Üstelik testi çalıştıran cihazın final sürümde olmadığını da dikkate almak gerek.

Android 4.0.3 ve onun üzerinde muhtemelen HTC Sense 4.0 çalıştıran cihazın diğer özellikleri arasında 1 GB RAM, HSPA+ ve 8 megapiksel kamera olduğu belirtiliyor. HTC’nin geçen yıl çıkardığı Sensation ve Sensation XE gibi 4.3 inç’lik ekran taşıyacağı tahmin edilen cihazda WiFi b/g/n, GPS ve Bluetooth gibi artık standart hâline gelmiş kablosuz bağlantı destekleri de bulunacak.

HTC One S bu hâliyle kağıt üzerinde oldukça etkileyici dururken, HTC Edge olarak sızan ve HTC One X olarak lanse edileceği iddia edilen diğer Android akıllı telefonun dört çekirdekli Tegra 3 yongaset barındıracağı iddia ediliyor. Aslında Tegra 3 dört yerine beş çekirdek barındırıyor, beşinci fazla güç gerektirmeyen işlemler için kullanılıyor, diğer dört çekirdek durdurularak güçten tasarruf ediliyor.

HTC’nin bu iki yeni cihazı gelecek hafta tanıtması bekleniyor. Cihazla ilgili detayları ve ön incelemesini de Teknoblog’da bulacaksınız.

İlgili – NenaMark2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER