Manşetler

HTC One sahipleri Sense 5.5 güncellemesiyle 25 GB Google Drive alanına ücretsiz sahip oluyor

HTC One için Sense 5.5 güncellemesinin dağıtımına başlandı. Yeni sürümle birlikte HTC One da bulut depolama çözümü olarak Google Drive’dan yararlanmaya başlıyor. Güncellemeyi yapanlar sonrasında Google Drive’dan 25 GB’lık ek depolama alnı kazanıyor.

htc-one-inceleme-00022

Meydana gelen, ancak pek fazla ön plana çıkmayan değişikliklerden bir tanesi de çevrimiçi depolama çözümleriyle ilgiliydi. Önceleri satın alınan her yeni HTC Android cihazıyla sunulan iki yıl boyunca ücretsiz 23 GB’lık depolama alanı yerine bundan böyle Google Drive üzerinden 25 GB’lık ek depolama alanı sunulacak.

Değişikliğin uygulamaya geçtiği ilk cihaz HTC One max olmuştu, ancak o cihaz piyasaya çıkmadığı için pratikte bu yeni durumun nimetlerinden ilk olarak HTC One sahipleri yararlanacak gibi görünüyor. Kullanıcıların yapması gereken tek şey önceden yüklenmiş Google Drive uygulamasını açmak ve ek depolama alanının uygulanacağı Google hesabını seçmek olacak. Bu arada Pocket-lint sitesinin belirttiğine göre One max sahiplerine 15 GB’lık varsayılan ücretsiz alanın üstüne ek olarak 50 GB’lık alan daha sunulacak.

Dropbox fırsatı gibi Google Drive fırsatı da iki yıl boyunca geçerli olacak. Bu süre dolduktan sonra ya dosyalarınızı kaldırmanız ya da alanın devamlılığı için para ödemeniz gerekecek.

Google’ın konuyla ilgili destek sayfasında iki yıl boyunca ücretsiz 25 GB depolama alanının HTC Sense 5.5 güncellemesini alacak olan ve aralarında HTC One’ın da bulunduğu 2013 model cihazlara sunulacağı belirtiliyor. Türkiye’de satılmayan HTC One Developer Edition cihazları bundan yararlanamayacak. Bu arada destek sayfasında HTC One mini’den bahsedilmiyor.

Sense 5.5’e güncelleme yapan HTC One sahipleri daha önce Dropbox üzerinden etkinleştirdikleri 23 GB’lık alanı süre bitimine kadar kullanmaya devam edecek. Sonuçta belirli bir süre için iki farklı bulut depolama servisinden yararlanma fırsatı bulacaklar.

İlgili >> Pocket-lint, Google Destek

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER