Manşetler

HTC One S için Android 4.2 güncellemesini Qualcomm desteği kestiği için iptal etmiş

HTC, HTC One S’in mevcut Android ve HTC Sense versiyonunda kalacağını, herhangi bir neden göstermeksizin, doğrulamıştı. Çıkan yeni bir haber Tayvanlı üreticinin bu kararının arkasında yatan nedenleri ortaya koyuyor.

htc-one-s-inceleme-00017

Geçtiğimiz şubat ayında HTC One S ve diğer HTC cihazlarının Android 4.2.2 Jelly Bean ve Sense 5 kullanıcı arayüzü güncellemelerini alacağına dair söz verilmiş olmasına rağmen HTC daha sonra bu listeden One S’i çıkarmıştı. AndroidandMe sitesi bu kararın nedeni olarak Qualcomm’dan sunulan desteğin eksikliğini gösterdi.

HTC One S’in iki versiyonu bulunuyor, bunlardan bir tanesi Qualcomm Snapdragon S4, diğeriyse Qualcomm Snapdragon S3 işlemci barındırıyor. Qualcomm’un S3 versiyonu için kritik yazılım desteğini kestiği ve HTC’nin yazılım mühendislerini S3 sürücülerini kendi çabalarıyla ve maliyetli bir şekilde güncelleme veya kafa karışıklığını önlemek amacıyla hem S3 hem de S4 çeşitleri için güncellemeyi tümden iptal etme seçenekleriyle baş başa bıraktığı söyleniyor.

Eğer AndroidandMe’nin kaynaklarının aktardığı doğruysa HTC ikinci yolu seçmiş gibi görünüyor.

Buna rağmen Snapdragon S4 işlemcili HTC One S’in Android 4.2 güncellemesini alacağına dair iddialar da ortada dolaşıyor. @LlabTooFeR rumuzlu bir Twitter kullanıcısının paylaştığı mesaj da bunu gösteriyor.

İlgili >> AndroidandMe, Twitter (@LlabTooFeR)

İLGİLİ HABERLER