Teknoloji

HTC One S belirli Asya ve Avrupa ülkelerinde Snapdragon S3 işlemciyle çıkıyor

htc-one-s-inceleme-00003

HTC One S’in Tayvan’da bilinenden farklı bir işlemciyle piyasaya çıktığı haberleri geçtiğimiz günlerde internete yansımıştı. Bizim incelemesini gerçekleştirdiğimiz HTC One S‘te çift çekirdekli Snapdragon işlemci vardı, ancak Tayvan’da piyasaya çıkan üründe ise Qualcomm’un önceki nesil Snapdragon S3 işlemcisinin bulunduğu iddia edilmişti.

HTC ile irtibata geçen The Verge bu konuyu sormuş ve cevap olarak One S’in S3 işlemcili versiyonunun şu anda Asya-Pasifik bölgesinde satılmakta olduğunu, ayrıca bazı Avrupa pazarlarında da ürünün bu işlemciyle birlikte satıldığını dile getirdi. Hangi Avrupa ülkelerinde değiştirilmiş işlemcili modelin piyasaya çıkacağı tam olarak belirtilmese de, HTC’nin S3 işlemcili One S versiyonunu ayırt edilecek şekilde etiketleyecek olması iyi bir haber. Bu arada yine The Verge tarafından verilen bir ipucuna göre, eğer telefonun işlemcisinin 1.5 GHz yerine 1.7 GHz hızında çalıştığı görülüyorsa, o halde bu telefon S3 işlemcili bir One S demek.

Qualcomm, Snapdragon S4 işlemciler için gelen yüksek talebi karşılamakta zorlanıyor. Özellikle ABD’de popüler hâle gelen LTE cihazlarına şimdilik kullanılabilecek en iyi işlemci çeşidi Snapdragon S4, talep de bu nedenle bir hayli yüksek. HTC One S ile ilgili böyle bir işlemci sıkıntısı varken, Snapdragon S4 yerine S3 çeşidinin kullanılması bu ürünün piyasaya yayılmasını biraz daha çabuk hâle getirebilir.

Bildiğiniz gibi HTC One cihazları nisanda Türkiye’de piyasaya çıkmıştı, ancak Snapdragon S4 işlemcili One S gelmemişti. Gelen son haberler HTC One S’in 15 Haziran gibi Türkiye’de satışa çıkacağı şeklinde. Türkiye’de satılacak ürünlerin Snapdragon S4 işlemcili mi, yoksa S3’lü mü olduğunu ise o zaman görmüş olacağız.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER