Teknoloji

HTC One Max’in parmak izi okuyucusu taşıyacağına dair yeni bir kanıt

HTC’nin uzun süredir beklenen akıllı telefonu One Max’e ait yeni sızıntılar da parmak izi okuyucusunun varlığını doğruluyor. Çin menşeili sosyal ağ Sina Weibo’da yayınlanan fotoğraflarda HTC One Max arka paneli çıkarılmış bir biçimde görülürken, parmak izi tarayıcısının sim kart yuvası ve arka kamera arasına yerleştirilmiş olması dikkat çekiyor. Bu yerleştirme HTC One Max sahiplerinin, iPhone 5s sahiplerinin aksine, işaret parmaklarıyla okuyucuyu kullanacağını gösteriyor.

htc-one-max-071013

Parmak izi tarayıcısının varlığı daha önce de şirket içi eğitimlerde akıllı telefonu kullanan ABD’li mobil operatörü Verizon’ın çalışanları tarafından doğrulanmıştı. Jeremy Kesseous isimli bir kullanıcı da Android Central forumunda Verizon’da çalışan bir arkadaşından temin ettiği HTC One Max fotoğraflarını paylaşmıştı.

Telefonlara parmak izi okuyucusu yerleştirmenin geçmişi iPhone 5s’ten önceye dayansa da, HTC’nin One Max’e bu parçayı yerleştirerek Apple’a cevap verdiği düşünülüyor. Apple’ın App Store alışverişleri ve telefon kilidini açmak için kullandığı parmak izi okuyucusunun HTC tarafından da benzer amaçlarla kullanılması bekleniyor. One Max’in bu ay içinde resmi olarak tanıtılıp satışa sunulması öngörülüyor.

İlgili >> SIM Only Radar, Android Central

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER