Dosya

HTC One mini ve HTC One karşı karşıya

Geçtiğimiz şubat ayının sonunda gözde Android telefonu One’ı duyuran HTC, bugün duyurduğu One mini ile Android telefon ailesine yeni bir üye daha ekledi. Ortak noktaları bir hayli fazla olan iki akıllı telefon arasındaki temel benzerlikler ve farkları ise yazının devamında bulabilirsiniz.

htc-one-vs-mini-180713

Tasarım

Hem HTC One mini’nin hem de HTC One’ın ürün kalitesi bakımından muhteşem olduğu vurgulanırken, her iki cihazın da elle tutulduklarında sağlam bir hissiyat verdiğinin altı çiziliyor. HTC One mini’de cihazı saran plastik bant iki akıllı telefon arasındaki en somut tasarımsal farklılığı oluşturuyor. 132 x 63.2 x 9.25 mm. boyutlarındaki HTC One tartıda 143 gram çekiyor. 137.4 x 68.2 x 9.3 mm. boyutlarındaki One mini ise 122 gramlık bir ağırlığa sahip. Bu da HTC One mini’nin adında geçen ”mini” kelimesinin hakkını verdiğini gösteriyor.

Ekran

HTC One mini’yi daha küçük hale getiren başlıca nedenlerden birisi de daha küçük bir ekrana sahip olması. One mini’nin 4.3 inç ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlük oranına sahip. Bu da ekrana 341 ppi’lik bir piksel yoğunluğu sağlıyor. Diğer taraftaysa HTC’nin 4.7 inç ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlük oranıyla geliyor. Bu ekranın piksel yoğunluğu ise 468 ppi gibi yüksek bir seviyede. HTC One’ın ekranı daha keskin bir görüntü sunsa da; her iki ekran da parlaklık ve canlılığın yanında mükemmel görüş açıları sağlıyor.

Güç

İki cihaz arasındaki makasın nispeten büyük olduğu alanlardan birisi de sağladıkları güç. HTC One mini çift çekirdekli 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci barındırırken, HTC One dört çekirdekli 1.7 GHz Qualcomm Snapdragon 600 işlemciyle sahne alıyor. Buna ek olarak One’da 2 GB RAM yer alırken, One Mini’de 1 GB RAM kullanılmış. One mini’nin 16 GB’lık dahili hafıza alanı da One’da iki katına çıkıyor.

Kamera

HTC her iki modelde de aynı kamerayı kullanarak akıllı telefonlarda kameraya verdiği önemi bir kez daha göstermiş. Hem One da hem de One mini’de 4.1 megapiksel UltraPixel arka kamera yer alıyor. Kamerayı her iki cihazda da Video Highlights ve Zoe gibi akıllı çekim özellikleri destekliyor. Bu kameraların sensörü aynı olsa da One mini’de optik görüntü sabitleme özelliği yer almıyor. One’da 2.1 megapiksellik geniş açılı bir ön kamera kullanan HTC, One mini’ye ise 1.6 megapiksellik bir ön kamera yerleştirmiş.

Kablosuz Donanım

İki telefonda da LTE, Bluetooth ve GPS desteği yer alsa da, One mini de 802.11 ac desteği bulunmuyor. Buna ek olarak, One’da yer alan NFC ve IR Blaster One mini’nin kablosuz donanım alanındaki diğer eksiklikleri olarak göze çarpıyor.

Boyut fark yaratır mı?

HTC imzalı bu iki akıllı telefonun farklı yerlere düştüğü çeşitli alanlar olsa da, benzerlik gösterdikleri noktaların sayısı da bir hayli fazla. Hem One’ın hem de One mini’nin kutudan Android 4.2.2 işletim sistemiyle çıkması en önemli ortak nokta olarak göze çarparken, iki cihaz birbirine oldukça yakın kullanıcı deneyimleri sağlıyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER