Dosya

HTC One mini 2 ve HTC One (M8) karşı karşıya

HTC ailesinin en yeni üyesi bugün duyurulan One mini 2 oldu. One (M8)’in tasarımını küçülterek HTC deneyimini daha küçük bir paket içinde sunan One mini 2’nin çıkış noktası One (M8)’e benzediği noktaları ve farklarını sizler için sıraladık.

htc-one-m8-vs-htc-one-mini-2

Tasarım

Tasarım iki akıllı telefonun en yakın olduğu noktalardan biri. Her iki cihaz da gri, gümüş ve altın renk seçeneklerine ve metal unsurların fazlasıyla kullanıldığı kasalara sahip. Tasarım konusundaki en belirgin fark ise One mini 2’de ekranı plastik bir bandın çevrelemesi. MicroUSB ve kulaklık girişlerinin etrafında da plastik materyal bulunuyor. Bu hafif bir fark olsa da, kullanım hissiyatını değiştirebilecek cinsten. Ayrıca M8’in sıfır boşluklu yapısını One mini 2’de görmek mümkün olmuyor. One mini 2’nin gövdesinde plastik sırtlar hissedilebiliyor.

HTC One mini 2 137.43 x 65.04 x 10.6 mm. boyutlarında ve 137 gram ağırlığında. One (M8) ise 146.36 x 70.6 x 9.35 mm.’lik boyutlara ve 160 gram ağırlığa sahip.

Ekran

Mini adından da anlaşılabileceği üzere HTC One mini 2’de One (M8)’dekinden küçük bir ekran bulunuyor. HTC One (M8)’in 5 inç’lik ekranı One mini 2’de yerini 4.5 inç bir ekrana bırakıyor. One mini 2’nin ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlük ve 326 ppi piksel yoğunluğu sunarken, One (M8)’in ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 440 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Değerler itibarıyla her iki ekranın da zengin seviyede detay ve renk sunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Güç

HTC One (M8) dört çekirdekli, 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve 2 GB barındırıyor. Bu da kullanıcılara ne yapılırsa yapılsın akıcı bir deneyim sağlıyor. One mini 2’de ise dört çekirdekli 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci ve 1 GB RAM bulunuyor. Bu da cihazın sadece boyut değil, performans bakımından da geri kalmasına neden oluyor.

Kamera

HTC One (M8) UltraPixel sensörüne ek olarak bulunan ikinci arka kamerası sayesinde derinlik bazlı fotoğraf efektleri konusunda geniş bir seçenek listesi sunuyor. M8’in kamerası çok sayıda özellik barındırmasına ek olarak, epey hızlı çalışıyor. HTC One mini 2’deyse 13 megapiksel bir arka kamera bulunuyor. One (M8)’in dual ton flaş özelliğinden de One mini 2’de vazgeçilmiş. Zoe, Panorama 360 gibi kamera özelliklerinden ve çift kameranın getirdiklerinden de One mini 2’de faydalanılamıyor. Her iki telefonda da 5 megapiksel ön kamera bulunuyor.

Diğer

4G bağlantı özelliğine sahip iki cihazda da BoomSound hoparlör ve microSD kart yuvası bulunuyor. Her iki telefon da kutularından Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve Sense 6.0 arayüzüyle çıkıyor.

Sonuç

One mini 2 tasarım ve arayüz görselleri bakımından One (M8)’in daha küçük bir versiyonu olsa da iki cihaz arasında hatrı sayılır seviyede fark bulunuyor. HTC Sony’den farklı olarak mini telefonlarında orta seviye özellikleri tercih ediyor. Dolayısıyla One mini 2’nin doğrudan One (M8)’in küçük versiyonu olmadığını unutmamak gerekiyor.

[Görsel – Pocket-lint]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER