Teknoloji

HTC One M9’un kuzeni One E9 ile ilgili yeni detaylar sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-e9-sizinti-110315

Geçen hafta HTC One M9’un duyurusunu gerçekleştiren HTC’nin çok yakında bu telefonu kuzeni One E9’u tanıtması bekleniyor. 2014’ün modeli One E8’in devamı niteliğinde olacak bu cihazın kayıtlarına Çinli TENAA sertifikasyon kurumunun belgelerinde rastlandı.

E9, 5 inç ekranlı One M9’un aksine 5.5 inç ekrana sahip olacak. Bu telefonun arkası kavisli metal yüzey yerine düz görünümlü bir yüzeyle kaplı olacak. Upleaks’in belirttiğine göre M9’un Snapdragon 810 işlemcisi yerine bu telefonda 64-bit sekiz çekirdekli MediaTek yongasına yer verilecek. Ayrıca M9’un 1080p Full HD ekranının yerine One E9’un 5.5 inç ekranı Quad HD çözünürlükle daha keskin görüntüler sunacak.

One E9’un iki farklı versiyonu bulunacak gibi görünüyor. Standart versiyonda 13 megapiksel ön kamera bulunacak, bunun yanı sıra 4 MP UltraPixel ön kameralı bir versiyon da mevcut olacak. HTC’nin One E9’u ne zaman çıkaracağı henüz bilinmiyor, ancak One M8’in kuzeni E8 geçen yılın sonbaharında piyasaya sunulmuştu. One E9 için de benzer bir takvim görebiliriz.

Bu arada HTC’nin Amerika bölgesinden sorumlu başkanı Jason Mackenzie, Mobil Dünya Kongresi sırasında Business Insider sitesine verdiği röportajda mart ayının ortası ve sonu arasında büyük bir duyuru yapacaklarını, Samsung ve iPhone arasında farklılaşmış bir ürün duyuracaklarının işaretini vermişti. HTC, Mackenzie’nin E9’u mu işaret ettiği noktasında kesin bir bilgi vermedi, ancak söz konusu büyük duyuru bu telefon olabilir. One E8 gibi One E9’un da Türkiye’de satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER