Teknoloji

HTC One (M9) ve sonrasında çıkacak telefonlarda optik zum görebiliriz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC One (M8)’in en fazla öne çıkarılan özelliklerinden bir tanesi Duo Camera. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şirket amiral gemisi cihazının fotoğraf çekim yeteneklerinden fazlasıyla bahsediyor. Görünüşe göre bu eğilim seneye ve ondan sonraki senelerde de devam edecek.

htc-one-m8-on-inceleme-00010

Eğer mevcut adlandırma sistematiği sürdürülürse, gelecek yılki HTC One (M9) modelinin kamerasında yine önemli gelişmeler görmeye devam edeceğiz. HTC’nin yol haritasında sıradak madde optik zumun eklenmesi olacak gibi görünüyor.

Vodafone’un Büyük Britanya biriminin bloguna bir röportaj veren HTC’nin görüntüleme uzmanı Symon Whitehorn, şirketin hedefinin müşterilerin gözünde büyük kameraların ve kompakt kameraların yerini almak olduğunu kaydetti. Birçok kompakt basçek kameranın performansını çoktan geride bıraktıklarını kaydeden Whitehorn, normal kameraların performansına ulaşmak istediklerini kaydetti ve her nesil cihazda aradaki açığı biraz daha kapattıklarını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One (M8) Ön İnceleme

Whitehorn, HTC’nin amiral gemisi telefonlarındaki optik yapıyı iyileştirmeye ihtiyaç duyacağını, optik zum yeteneklerini ekleyebileceğini dile getirdi. Akıllı telefonda optik zumlamanın HTC için çok uzak bir fikir olmadığını, önümüzdeki 12-18 ay içinde telefon kameralarındaki optik yapıda önemli gelişmeler göreceğimizi iddia etti.

İki yıl önce telefonların DSLR’ların yerini alabileceğini hayatta söyleyemeyeceğini, ancak şimdi bundan emin olmadığını da sözlerine ekledi.

İlgili >> Vodafone

İLGİLİ HABERLER