Teknoloji

HTC One (M8)’in çift kameralı sistemi geliştiricilere açılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC One (M8)’in kamera sistemi çok yakında bokeh ve 3D etkisinden daha fazlasını kazanacak.

htc-one-m8-on-inceleme-00010

Bildiğiniz gibi, HTC One (M8)’in iki kamerası bulunuyor. HTC bu iki kameradan oluşan sistemin çeşitli yeteneklere sahip olduğunun altını sürekli çiziyor. Duo Camera olarak adlandırılan bu sistemin yetenekleri şimdi üçüncü taraf girişimcilere açılıyor.

Dual Lens SDK Ön İzleme sürümünü yayınlayan HTC böylelikle geliştiricilere kamera sisteminin nimetlerinden yararlanmaları için gerekli olan kütüphneleri, örnek projeleri ve JavaDoc API dokümantasyonunu sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One (M8) Ön İnceleme

Yazılımcıların SDK’yı indirmeden önce HTCDev hesabı oluşturmaları gerekiyor. HTC, SDK’yı kullanan yazılımcıların Duo Camera’nın gücünden yararlanarak derinlik sensörü için kendilerine ait etkileyici ve yaratıcı fikirleri hayata geçirmelerini umuyor. SDK’nın kullanımı ücretsiz ve her geliştiriciye açık.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: HTC One (M8) Kutusundan Çıkıyor

SDK’nın yayınlanmasıyla birlikte çok yakında HTC One (M8)’in Duo Camera sisteminden yararlanan üçüncü taraf uygulamalar göreceğiz. Örneğin Google Play’de yer alan mevcut bir kamera uygulaması, HTC One (M8)’e veya gelecekte çıkacak Duo Camera’lı telefonlara yüklendiğinde, çift kamera sisteminin niteliklerinden yararlanması mümkün olacak.

İlgili >> HTCDev

İLGİLİ HABERLER