Teknoloji

HTC One M8’in çift kamera sistemi görüntülendi

HTC One’ın 2014 versiyonunun arkasında çift kameralı bir sistemin bulunması bekleniyor. Mart ayının sonunda gerçekleşmesi beklenen resmi lansmanın öncesinde bu kamera sistemi Mobil Dünya Kongresi’nde görüldü.

corephotonics-cift-kamera-260214

Pocket-lint’in haberine göre, söz konusu sistem Qualcomm ve Corephotonics şirketleri tarafından geliştirildi. Yeni sistemde iki kamera bulunuyor ve bunlar Hesaplamalı Fotoğraf Zumu olarak adlandırılan bir sistem kullanıyor. Söz konusu sistem kamera sensörlerinden gelen verileri kullanarak kullanıcılara daha yaratıcı seçenekler sunabiliyor.

Site için gerçekleştirilen sunumda sistemin daha iyi zum yeteneklerini nasıl sunduğu gösterildi. Bu senaryoda 3x dijital zumdan 5 kat daha büyük olacak şekilde optik zum seviyesine ulaşıldı.

Corephotonics bu sistemin HTC’nin cihazında yer alacağı noktasında herhangi bir bilgi vermedi, ancak Pocket-lint’in 2 megapiksel ve 4 megapikselin, biri geniş açılı diğeri telelens olacak sensörler için uygun seçimler olup olmadığı sorusuna olumlu cevap verdi. Sonuç olarak sistem her iki sensörden aldığı görüntüleri birleştirerek tek bir kaliteli görüntü elde etmiş oluyor.

Söz konusu çift kameralı sistemin tek avantajı yakınlaştırmada ortaya çıkmıyor. Corephotonics CEO’sunun söylediğine göre sistem derinlik efektini artırmak veya bunu çekimden sonra değiştirmek gibi imkanlar da sistem sayesinde sunulacak.

Bu sistemi barındıracağını tahmin ettiğimiz HTC One’ın mart sonunda düzenlenecek bir etkinlikte duyurulması bekleniyor.

İlgili >> Pocket-lint

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER