Teknoloji

HTC One (M8)’de egzersiz takibi Fitbit’e emanet

Yeni HTC One’ın içinde dahili bir egzersiz yazılımı bulunmuyor. Bunun yerine HTC bu alanda varolan ve bilinen bir oyuncu olan Fitbit ile işbirliği yoluna gitti.

htc-one-m8-260314

HTC One’da Fitbit uygulaması yüklü olarak geliyor, böylelikle bir Fitbit uygulaması satın almaya gerek duymadan günlük hareketlerinizi kontrol etmeniz mümkün olacak. Cihazda bulunan çeşitli sensörler sayesinde hareketlerinizi ve uyku düzeninizi Fitbit üzerinden kolaylıkla takip edebileceksiniz. Ayrıca uygulama içinde yer alan akıllı alarm özelliği de sizin en uygun zamanda uyandıracak.

Fitbit kullanıcıları HTC One’ın Sense 6.0 içinde yer alan Blinkfeed’den de yararlanabilecek. Geliştiriciler artık Blinkfeed’e bilgi aktarımında bulunabilecek ve Fitbit de bu yeni düzene ayak uyduran ilk isimlerden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. HTC One (M8) kullanıcıları günlük aktivitelerine dair detayları Blinkfeed’den görebilecek.

Bu arada HTC One (M8)’i Fitbit aksesuarlarıyla eşleştirip kullanmak da mümkün olacak.

Sağlık ve egzersiz uygulamaları akıllı telefonlarda giderek daha fazla önem kazanıyor. Samsung, Galaxy S5’te yer alan S Health uygulamasını önemli güncelleştirmelerle sunarken, Apple’ın da sonbaharda çıkacak yeni iPhone’unda Healthbook adlı bir uygulamaya yer verecek gibi görünüyor. HTC de yola isim yapmış bir üçüncü taraf şirketle devam ediyor. Belki ilerleyen zamanlarda Tayvanlı şirketin de kendi çözümünü geliştirdiğini görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER