Teknoloji

HTC One (M8) konsepti kırpılmış kenarları ve yok edilen kapasitif tuşlarıyla dikkat çekiyor

Tasarımcı Nikolai Prettner Google+ profilinde M8 olarak anılan yeni nesil HTC One’a ait resmi olmayan bir konsepte ait görüntüleri paylaştı. Orijinal HTC One ile temel olarak aynı tasarıma sahip olması, ancak bazı incelikli farklar barındırması beklenen M8 için Prettner tarafından hazırlanan konseptte kenarların kırpılması ve kapasitif tuşların yok edilmesi ilk etapta göze çarpan değişiklikler oluyor.

htc-one-m8-konsept-210114

Yeni HTC One’a dair pek fazla sızıntı ortaya çıkmazken, cihazın arkasında bulunan parmak izi tarayıcısı tüm sızıntılarda ortak özellik olarak yer alıyordu. Prettner’in taslak tasarımının doğruluğu tartışılır olsa da, HTC’nin bu tarzda bir tasarımla ortaya çıkması durumunda son derece etkileyici bir işe imza atacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

1080p çözünürlüğünde 5 inç bir ekran, dört çekirdekli ve 2.3GHz Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 2900 mAh kapasiteli pil, microSD kart yuvası, Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve çift sensörlü kamera barındırması beklenen yeni HTC One’ın önümüzdeki ay Barselona’da gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkması bekleniyor. HTC ve Nokia arasındaki bir patent davasının 2013 sonunda gerçekleşen duruşmasında Nokia avukatının yeni HTC One’ın piyasaya çıkışı için 2014’ün ilk çeyreğini işaret etmesi ve bu tarihe HTC cephesinden bir itiraz gelmemesi de dedikoduları güçlendiriyor.

İlgili >> Nikolai Prettner (Google+)

İLGİLİ HABERLER