Dosya

HTC One (M8) ile iPhone 5s karşı karşıya

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin yeni gözdesi HTC One (M8), gün itibarıyla üst sınıf akıllı telefonların arasındaki yerini aldı. Android işletim sistemli akıllı telefonların yanı sıra, Apple’ın iPhone 5s’i de bu pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Biz de HTC One (M8) ile iPhone 5s’i sizler için karşılaştırdık.

htc-one-m8-iphone-5s

Ekran

HTC One (M8)’de 5 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekran 441 ppi piksel yoğunluğuna sahip. iPhone 5s’te ise 1136 x 640 piksel çözünürlüğünde 4 inç’lik Retina ekran yer alıyor. Her iki cihazın ekranı da kristal kalitesinde netlik ve inanılmaz parlaklık sunuyor, ancak kağıt üzerinde kazanan HTC One (M8) oluyor.

İşlemci

HTC One (M8)’de dört çekirdekli, 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. iPhone 5 ise Apple’ın kendi üretimi olan 64-bit A7 işlemciyi barındırıyor. Sadece kağıt üzerindeki özelliklere bakıldığı zaman hangi cihazın daha hızlı olduğunu söylemek pek mümkün gözükmüyor. İki cihazın işlemcilerinde farklı mimarilerin kullanıldığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

Bağlantı

HTC One (M8)’de  Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.0, 4G LTE  ve Nano SIM desteği bulunuyor. iPhone 5s’te ise Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 4G LTE ve Nano SIM destekleri yer alıyor.

Depolama

HTC One (M8)’de dahili depolama alanı 16 GB. Micro SD kart desteğiyle bu alanın üzerine 128 GB daha eklemek mümkün. Ayrıca HTC One (M8)’i satın alanlara 65 GB Google Drive alanı ücretsiz olarak sunuluyor. iPhone 5s’te ise 16,32 ve 64 GB olmak üzere üç farklı dahili hafıza seçeneği ve 5 GB ücretsiz iCloud alanı bulunuyor.

Pil

HTC One (M8)’in 2600 mAh kapasiteli pili Qualcomm’un Fast Charge teknolojisiyle destekleniyor. Bu teknoloji sayesinde akıllı telefon bir saat içinde yüzde 80 oranında şarj edilebiliyor. iPhone 5s’in lityum-ion piliyse 3G’de 10 saat konuşma süresi ve 4G LTE’de 10 saat gezinme süresi sağlıyor.

Kamera

HTC One (M8)’de selefinde olduğu gibi 4.1 UltraPixel sensör bulunuyor. Şirketten yapılan açıklamada Qualcomm’un görüntüleme işlemcisi sayesinde tüm ışık koşullarında daha iyi sonuç verdiği belirtilidi. Cihazın ikinci kamerasıysa çekilen fotoğraflara ekstra derinlik katıyor. Ön kamera ise 5 megapiksel.

iPhone 5s’in 8 megapiksel arka kameraya 1.2 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Bu kameraya 1280 x 960 piksel çözünürlüğünde ön kamera eşlik ediyor.

Tasarım

Kenarları da kaplayan alüminyum bir arka kasaya sahip olan HTC One (M8); altın rengi, kutup gümüşü ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip. Yine alüminyum bir arka kasa ve yan kısımlara sahip olan iPhone 5s; altın rengi, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle satılıyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER