Teknoloji

HTC One (M8)’ın arkasında farklı çözünürlüklü iki kamera bulunacak

HTC One (M8)’ın arkasında iki kamera bulunacağı son zamanlarda sızan çeşitli fotoğraflar ve bilgi kırıntıları sayesinde biliniyordu. Pocket-lint sitesi de konuyla yakından ilgili kaynaklarla yaptığı görüşmeler neticesinde 2014 model HTC akıllı telefonunun iki kamera barındıracağını doğruladı.

htc-one-m8-gumus-200214Siteye göre 25 Martta tanıtılması beklenen HTC One’ın arkasında 2013 model Android telefonda olduğu gibi UltraPixel sensör bulunacak. Bununla birlikte 2 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera da eşlik edecek. İkinci kamera sayesinde odak alanı dışında kalan bölgenin görüntü kalitesi artırılacak, kullanıcılar çektikleri herhangi bir fotoğrafın arka planını değiştirebilecek.

Bokeh olarak adlandırılan bulanıklık efekti özellikle yakın çekim fotoğraflarda ön planda olan nesnenin detayların daha fazla olmasını ve derinliğin hissedilmesini sağlıyor. Yeni kamera teknolojisinin kullanımı HTC’nin üzerinde çalıştığı kamera uygulaması sayesinde gerçekleştirilecek.

Toshiba da geçen yıl bitmeden önce çift kameralı bir modül prototipi sergilemişti. Bu sistem de akıllı telefonların fotoğraf çekimini ve derinlik verilerini kaydetmesini aynı anda yapmasını sağlıyordu. Ancak Toshiba’nın çözümünde her iki sensör de aynı çözünürlüğe sahipti. Ayrıca Toshiba’nın söylediğine göre, kendi teknolojisi dijital odaklama yapma, kullanıcılara lensi hareket ettirmeden odak noktasını ayarlama fırsatı da veriyor.

HTC One (M8), HTC’nin çift arka kameralı ilk akıllı telefonu olmayacak. Şirket 2011 yılında 3D video ve fotoğraf çekim yeteneğine sahip HTC Evo modelinde de iki kameraya yer vermişti. HTC One (M8)’de iki kameranın bulunmasına rağmen 3D desteğinin bulunması beklenmiyor.

Bu arada Pocket-lint sitesinin iddiasına göre öndeki kameranın çözünürlüğü de 5 megapiksele çıkarılacak. Böylelike video görüşmelerinin ve “selfie” fotoğrafların kalitesi artacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER