Teknoloji

Birinci nesil HTC One’a Sense 6 mayıs sonunda dağıtılmaya başlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Birinci nesil HTC One çok yakında beklenen kullanıcı arayüzü değişikliklerine kavuşuyor. HTC One (M8)’in piyasaya çıkışının ardından da piyasada kalmaya devam eden HTC One, nam-ı diğer M7, gelecek ay itibarıyla Sense 6 kullanıcı arayüzüne kavuşacak.

htc-one-m8-on-inceleme-00016

HTC yöneticisi Jacon Mackenzie tarafından yapılan duyuruya göre, orijinal HTC One’a Sense 6 yazılımı mayıs ayı sonu itibarıyla sunulacak, bu kullanıcı arayüzü ilk olarak ABD ve Kanada’daki cihaz sahipleriyle buluşacak. Daha sonra diğer ülkelere de yayılması bekleniyor. Türkiye’deki kullanıcıların Sense 6’ya haziran sonu veya temmuz ayı içinde kavuşmasını bekleyebiliriz.

HTC’nin Altıncı His olarak da adlandırdığı Sense 6 yazılımı HTC One (M8) ile birlikte geçtiğimiz ay duyurulmuş ve ilk olarak M8’de kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Android 4.4 KitKat tabanlı bu kullanıcı arayüzü Sense 5’e benziyor, ancak ona göre biraz daha sade görünüyor; çeşitli renk temalarına, daha fazla yazı tipini, şeffaf görsel unsurları ve önceden yüklenmiş uygulamalar için güncellemeleri barındırıyor.

2013 model HTC One’ın Sense 6’nın her özelliğine sahip olup olunmayacağı bilinmiyor. Örneğin Motion Launch olarak adlandırılan hareketlerin HTC One M7’de kullanılıp kullanılmayacağı bir bilinmeyen olarak masada duruyor. Sense 6 güncellemesiyle daha çok görsel açıdan çeşitli değişikliklerin olmasını bekleyebiliriz. Örneğin BlinkFeed’in görünümü değiştirilebilir ve Kamera uygulaması da güncellenebilir.

İlgili >> Twitter (@JasonMacHTC)

İLGİLİ HABERLER