Teknoloji

HTC One M10 Quad HD ekran ve 12 MP UltraPixel kamerayla gelebilir

htc one m10

HTC’nin Perfume kod adıyla anılan 2016 model amiral gemisi telefonu HTC One M10 hakkındaki dedikodular özellikle son bir haftadır epey artmaya başladı.

Her ne kadar gelen bilgiler kısıtlı olsa da, HTC’nin planları hakkında bir şeyler duymaya başlamak güzel. En son bilgi kırıntıları @evleaks olarak bilinen Evan Blass’ten geliyor. Venture Beat’e yazan Blass, bu bilgileri HTC’nin gelecek nesil amiral gemisinin prototipini gören bir kaynaktan aktarıyor.

Öncelikle HTC de ultra yüksek çözünürlüğe geçiş yapıyor gibi görünüyor. Yeni cihazın 5.1 inç ekranı 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Ekranın AMOLED teknolojisine sahip olacağı ve böylelikle HTC One A9’u takip edeceği söyleniyor. LCD’den AMOLED’e geçmek şirket için iyi sonuçlar verecektir gibi görünüyor.

Arkadaki kamera da birçok kullanıcının merak ettiği detaylar arasında yer alıyor. HTC son cihazlarında kamera konusunda pek başarı gösterememişti. Venture Beat, HTC One M10’da 12-UltraPixel çözünürlüklü bir kameranın varlığından söz ediyor.

UltraPixel terimini HTC ilk kez HTC One M7’de yer alan, daha büyük pikselli 4 megapiksel sensör için kullanmıştı. UltraPixel sensörü daha sonraki cihazlarda arka kameralar yerine ön kameralarda yer almaya başlamıştı. Eğer 2.0 mikronmetrelik bir piksel boyutuna sahip 12 megapiksel sensör göreceksek, HTC fotoğraf kalitesinde çıtayı epey yukarılara taşıyacak demektir.

Teoride daha büyük boyutlu pikseller daha fazla ışık emer bu da daha iyi sonuçların elde edilmesini sağlar. Örneğin iPhone 6s’in 12 megapiksel kamerasında 1.22 mikronmetrelik pikseller bulunuyor ve bunların boyutları UltraPixel boyutundan daha küçük. Tabii ki, UltraPixel sadece bir pazarlama terimi ve simgelediği piksel boyutunun değişebileceğini gösteriyor. Ancak çözünürlükteki artışla birlikte daha yüksek piksel boyutu büyük bir potansiyelin bulunduğu anlamına geliyor.

Ayrıca yine kamerayla ilgili olarak Venture Beat, hem ön hem de arka kameralarda optik görüntü sabitleme sisteminin bulunacağını, aynı zamanda lazer otomatik odak özelliğinin de var olacağını öne sürüyor.

İşlemci tarafında cihazın Snapdragon 820 işlemci barındıracağı, buna ek olarak 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası barındıracağı söyleniyor.

Parmak izi okuyucusu da listede yer alıyor. One A9 ve One M9+’taki uygulamalar iyi sonuç vermişti. Bu nedenle HTC, One M10’da da bu özelliği pas geçmeyecektir.

BoomSound ön hoparlör tasarımından vazgeçileceği söyleniyor. Tasarımın 2015 model One M9’dan daha çok One A9’a benzeyeceği söyleniyor. Ne var ki, final tasarım henüz doğrulanmadı.

Bu arada telefonun MWC 2016’da değil de, daha sonraki tarihlerde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacağı da söyleniyor. Yeni detaylar geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER