Teknoloji

HTC One M9’a kamera ve pil performansını artıran güncelleme

htc-one-m9-on-inceleme-30

HTC One M9 için yeni bir güncelleme var. Bu güncelleme kamera performansını artıracak güncellemeleri diğer yeni işlevlerle birlikte getiriyor.

Tayvan’daki HTC One M9’lara çoktan gönderilmeye başlanan 1.40 numaralı yeni versiyon küresel çapta başlangıçta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki HTC One M9’lara ulaştırılacak. Temmuz ayında da ABD’deki kullanıcılara dağıtılacak.

Bu güncelleme Android 5.1’in üstüne bir güncelleme içermiyor. Yani güncelleme yaptıktan sonra da Android 5.1 ve Sense 7 ikilisiyle çalışmaya devam edeceksiniz.

[quote_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One M9 Ön İnceleme[/quote_center]

Güncellemenin odaklandığı temel nokta kamera. Bu da anlaşılabilir bir durum, çünkü HTC’nin amiral gemisinin en çok eleştirildiği noktaların başında kamerası geliyordu.

Kamera güncellemelerine baktığımızda pozlama dengesinde bazı iyileştirmeler yapıldığını görüyoruz. Sonuç olarak aşırı pozlamanın izlerinin azalması bekleniyor. Ayrıca düşük ışık performansına dair iyileştirmeler de var, bunlar sayesinde de bulanıklık ve gürültünün azaltılması hedefleniyor.

Aslında yukarıda saydığımız son iki unsur, yani bulanıklık ve gürültü en önemlileri gibi görünüyor. Düşük ışık performansı HTC One M9’un rakiplerine karşı en çok çektiği alanlar arasında bulunuyor, çünkü otomatik ayarlamalar en iyi sonuçların elde edilmesine yeterli olmuyor.

Son olarak kamerayla ilgili olarak yapılan güncellemeler içinde renk üstünlüğünün azaltılmasına yönelik çalışmaları görüyoruz. HTC One M9’u detaylı inceleme fırsatı bulamadık, ancak internette rastladığımız çeşitli incelemeler parlak güneş ışığı altında çekilen çeşitli fotoğrafların sarımtrak göründüğü söyleniyor. Bu alanda yapılan iyileştirmeler elde edilen fotoğrafların da iyileşmesi anlamına geliyor.

HTC One M9’a gelen 1.40 güncellemesiyle birlikte gelen yenilikler sadece yukarıda saydıklarımızla sınırlı değil. YouTube ve Facebook’u kullanırken pil performansının iyileştirilmesine yönelik bazı çalışmalar yapılmış. Böylelikle bu iki sosyal ağda takılmayı sevenler HTC One M9’larından daha uzun süre yararlanma fırsatı bulabilecek.

Ayrıca ısı yönetimine yönelik güncelleme de mevcut. HTC One M9 ile Quick Charger hızlı şarj aletini kullananlar cihazlarının hızlı ısındığını söylüyor. Güncellemeden sonra şarj sırasındaki sıcaklıkta da düşmeler görülebilir.

Güncelleme Türkiye’deki HTC One M9’lara da kısa süre içinde ulaştırılacaktır. HTC One M9 sahipleri güncellemeyle ilgili yorumları aşağıdaki yorum alanı üzerinden paylaşabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER