Teknoloji

HTC One (E8) M8’in temel özelliklerini plastik kasada sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü gözde telefonu One (M8)’in plastik kasalı versiyonu One (E8)’i resmen duyurdu. Akıllı telefon geçtiğimiz hafta şirketin Çin’deki sitesi aracılığıyla resmiyet kazanmış, ancak HTC One (M8) Ace adıyla anılmıştı. M8’in pek çok iyi özelliğini barındıran E8, bu özellikleri polikarbonat kaplamalı bir kasanın içinde sunuyor ve tüketicilere daha uygun bir fiyat seçeneği sunmayı amaçlıyor. Polikarbonat kasanın ”çifte kavisli” olarak tanımlanan tasarımı sayesinde ele rahatça yerleşeceği belirtilirken; kırmızı, beyaz, altın rengi ve gri olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor.

htc-one-e8-1

HTC One (E8)’de One (M8)’in ana özelliklerinin hepsini görmek mümkün. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 2 GB RAM ve microSD kart ile genişletilebilir 16 GB dahili hafıza alanı E8’de de mevcut. İki cihaz arasındaki en önemli farklar olarak ise E8’de çift SIM desteğinin olması ve UltraPixel Duo Kamera yerine 13 megapiksel bir kameranın kullanılması göze çarpıyor. E8’in önünde de M8’de olduğu gibi 5 megapiksel bir kamera bulunuyor.

htc-one-e8-2

HTC CEO’su Peter Chou One (E8)’in madde ve tasarımı birleştirdiğini ve insanların bir HTC One cihazından beklediği inanılmaz deneyimi temsil ettiğini dile getirdi. Chou One (E8)’in en iyi akıllı telefonunu yaşamak, ancak aynı zamanda sürüden ayrı durmak isteyenler için hazırlanmış olduğunu da sözlerine ekledi.

htc-one-e8-3

BoomSound hoparlörleri de barındıran HTC One (E8), 146.42 x 70.67 x 9.85 mm.’lik boyutlara ve 145 gram ağırlığa sahip. Akıllı telefonda 2000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

htc-one-e8-4

Kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve Sense 6.0 arayüzüyle çıkacak olan cihaz, M8’de olduğu gibi, hareket kontrollerini destekliyor. HTC One (M8) için hazırlanan Dot Case kılıfın HTC One (E8)’e özel bir versiyonu da satışa sunulacak.

htc-one-e8-5

HTC One (E8) öncelikli olarak bu ayın ilk günleri içinde piyasaya sürülecek. 2014’ün ilerleyen zamanlarında diğer pazarlara giriş yapması beklenen telefonun fiyatı konusundaysa şimdilik bir açıklama yapılmadı.

htc-one-e8-6

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER