Teknoloji

HTC One cihazıyla çekilmiş fotoğraflar ImageSense teknolojisinin hünerlerini gösteriyor

HTC, 2012 model One akıllı telefonlarını Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. Bu telefonlar Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve Sense 4.0 yazılımıyla yüklü geliyor. Google’ın Android’in özelleştirilmesi konusunda üreticilere pek fazla alan bırakmadığını görüyoruz, bu nedenle üreticiler de Android cihazlarını farklılaştırmak için işlevlere daha fazla önem veriyor. Sense 4.0 da bu mantıkla çeşitli yenilikler içeriyor. Bunlardan bir tanesi de daha önce belirttiğimiz ImageSense adı verilen geliştirilmiş kamera teknolojisi.

ImageSense teknolojisi yeni nesil HTC cihazlarına yeni bir kamera kurulumuyla birlikte geliyor. Bu kurulumda f/2.0 açıklık, 28 mm lens, BSI sensörleri ve beş farklı parlaklık seviyesi olan akıllı LED flaş yer alıyor. HTC ImageChip adı verilen özel bir yonga da saniyenin onda yedisi sürede çekim yapma ve onda ikisi sürede otomatik odaklama imkânı sunuyor. f/2.0 lens ise HTC One cihazlarında yer alan kameranın diğer üst sınıf akıllı telefonlarda yer alan f/2.4 lenslere göre yüzde 40 daha fazla ışık geçirmesini sağlıyor. Mevcut olan HDR teknolojisi de doğrudan güneş ışığı altında çekilen fotoğraflarda hakkını veriyor.

HTC ImageSense teknolojisiyle birlikte gelen yeni kamera video çekimi esnasında fotoğraf çekme imkânı da sunuyor. Kamera uygulamasında fotoğraf ve video çekim ikonları alt alta bulunuyor. Video çekimi yaparken fotoğraf çekme ikonuna dokunabilir ve yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilirsiniz. Daha önce kaydedilmiş videolardan sabit kareler alma imkânı da kulağa hoş geliyor.

Aşağıdaki galeride HTC ImageSense donanımlı HTC One cihazıyla çekilmiş çeşitli fotoğrafları bulabilirsiniz.

Galeri: HTC One ile çekilmiş fotoğraflar
[nggallery id=861]

İlgili – TMO News

İLGİLİ HABERLER