Manşetler

HTC One A9’un sızan yeni fotoğrafları iPhone benzerliğini her açıdan gösteriyor

htc-one-a9-101015-1

HTC’nin yakında çıkmasını beklediğimiz yeni amiral gemisi, One A9 adıyla anılan telefonun bazı fotoğrafları birkaç gün önce sızmış ve bu fotoğraflara göre HTC’nin gelecek Android telefonunun iPhone’a epey benzediği görülmüştü.

O fotoğraflara yenileri eklendi. @OnLeaks Twitter hesabı tarafından paylaşılan yeni fotoğraflar beklenen Android akıllı telefonu hakkında daha fazla fikir edinmemizi sağlıyor.

Fotoğrafları gösterilen cihazın bazı telefon mağazalarında gösterim amaçlı kullanılacak makete ait olduğu söyleniyor. Buna rağmen fotoğraflar One A9’un iPhone 6’nın ayak izlerini takip ettiğini açık şekilde gösteriyor.

HTC One A9 kavisli ve yekpare alüminyum tasarım ve gövde içine antenler için yerleştirilmiş plastik şeritler, kameranın üstündeki halka şeklinde çıkıntı, kenara yerleştirilmiş SIM ve microSD kart tepsileri gibi tasarım ve yapı unsurları barındırıyor. Alt tarafta makineyle açılmış deliklere sahip hoparlör ızgarası da iPhone 6 ve iPhone 6s’te gördüğümüz tasarımı akıllara getiriyor.

htc-one-a9-101015-2

Bu arada yekpare alüminyum gövde içinde plastik anten kanallarını kullanan ilk üreticinin Apple değil, HTC olduğunun altını çizelim. Bu arada daha önce sızan fotoğraflarda HTC One A9’un farklı metalik renklerle birlikte geleceği görülüyordu.

Fotoğraflar HTC’nin önceliklerini değiştirdiğini de gösteriyor. Örneğin önde yer alan stereo BoomSound hoparlörlere elveda diyoruz. Halbuki bu hoparlörler bir akıllı telefonda şimdiye kadar deneyimlediğimiz en iyi ses kalitesini sunuyordu. Bunun yerine yukarıda bahsettiğimiz gibi, alt kenara yerleştirilen, delikleri özenle açılmış tek bir hoparlör getiriliyor. Ayrıca parmak izi sensörü de ön tarafa yerleştirilmiş.

HTC One A9’un hangi teknik özelliklerle geleceği bilinmiyor, ancak dedikodular bu telefonun orta üst segmente hitap edeceği ve rekabetçi bir fiyata sahip olacağı yönünde.

HTC One A9 20 Ekim tarihinde, HTC’nin internet üzerinden gerçekleştireceği bir lansmanla tanıtılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER