Teknoloji

HTC One A9’un aylık güvenlik güncellemesi zamanında yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-a9-on-inceleme-23

HTC One M8 tanıtıldığında, akıllı telefonun Google’ın Android 5.0’ı duyurmasından sonra 90 gün içinde güncellemeyi alacağı belirtilmişti. Şirket, mobil operatörler için hazırlanan versiyonları da sözün kapsamına almıştı. Ancak Tayvanlı üretici verdiği bu sözü yerine getirememiş ve kendisine duyulan güvenin önemli ölçüde zedelenmesine neden olmuştu.

HTC, geçtiğimiz ay One A9’u görücüye çıkarırken de cihazın kilitsiz versiyonlarının Google güncellemelerini Nexus cihazlardan 15 gün sonra alacağını belirtmişti. Bu vaat, geçmiş tecrübeler nedeniyle pek çok kişi tarafından şüpheyle karşılanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One A9 Ön İnceleme

Sadece kilitsiz modelleri vaadin kapsamına alarak HTC’nin kendisini biraz daha sağlama aldığı bir gerçek. HTC One A9’un Google’ın Android için yayınladığı güvenlik güncellemesini de alması, söz konusu 15 gün vaadinin sadece Android sürümlerini kapsamakla kalmadığını ve diğer güncellemelerin de kullanıcılara ulaştırıldığını gösteriyor.

Bu noktada HTC’nin güvenlik güncellemeleri için verdiği dağıtım sözünün de 15 iş günü şeklinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Yine de, Tayvanlı üreticinin hızlı tuttuğu gerçeği değişmiyor. Kilitsiz bir HTC One A9’a sahip olanlar, kısa süre sonra ellerinde güvenliği pekiştirilmiş bir cihaz tutacaklar.

İLGİLİ HABERLER