Teknoloji

HTC Nexus telefonlarını üç yıl boyunca üretecek tek şirket olabilir

htc

htc nexus

Geçen yıldan beri Nexus programıyla ilgili birçok dedikodu ortalıkta dolaşıyor. Google’ın Nexus programını sonlandıracağı ve hatta kendi telefonlarını üreteceği şeklinde iddialar bile ortaya atıldı. Şimdiyse HTC’nin bu yıl çıkacak iki farklı Nexus telefonunun üreticisi olacağı söyleniyor.

HTC’nin bu yıl çıkacak 5 inç ve 5.5 inç ekranlı Nexus cihazlarını üreteceğini destekleyecek yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre HTC, uzun dönemli ilk Nexus iş ortaklığı anlaşmasına imza attı. Habere göre, HTC Google ile yaptığı anlaşma kapsamında önümüzdeki üç yıl boyunca Nexus telefonlarının tümünün tek üreticisi olacak. Buna rağmen haberde tabletlerle ilgili herhangi bir ibare geçmiyor. Bu da tabletler için başka üreticilerle çalışılabileceği ihtimalinin hâlâ mümkün olabileceğini gösteriyor.

Tabii ki, Google’ın bundan böyle herhangi bir Nexus tableti çıkarmama veya bunları üretmekte bütün sorumluluğu üstüne alması ihtimalleri hâlâ mevcudiyetini koruyor. Tablet pazarı şu sıralar pek kârlı görünmüyor, ancak Google’ın buna rağmen geçtiğimiz aylarda Pixel C tabletini çıkardığını da unutmamak gerekiyor.

HTC Nexus telefonlarıyla çıkış yakalayabilir mi?

HTC’nin Nexus telefonlarını üç yıl boyunca üretmesi ihtimali konusunda ne düşünüyorsunuz? İlk Nexus telefonunu üretmiş şirket olan HTC Nexus telefonlarıyla aradığı çıkışı yeniden yakalayabilir mi? Yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümüne bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER