Teknoloji

HTC’nin Nexus tableti 64-bit Nvidia Tegra K1 işlemciyle gelecek

nexus-7-2013-inceleme-00018

HTC tarafından üretilecek yeni Nexus tabletinin 64-bit Nvidia Tegra K1 işlemciyle geleceğini gösteren bir sızıntı daha ortaya çıktı. CPU-Z raporunda tabletin 2.5 GHz Tegra K1 Denver işlemciyle çalıştığı görülüyor. HTC tarafından üretilecek Nexus tabletin Tegra K1 işlemci barındıracağına dair dedikodular daha önce de gündeme gelmişti.

64-bit’lik bu işlemciye 192 çekirdek Kepler grafik işlemcisinin eşlik etmesi öngörülüyor. Bu da tabletin oyun grafikleri konusunda çılgın bir performans sergilemesi yönündeki beklentileri artırıyor. Nvidia diğer mobil grafik işlemcilerden 1.5 kat daha fazla verimli olan bu grafik işlemcisinin pil ömrü konusunda bir sorun yaratmayacağının altını çiziyor.

8.9 inç’lik ekranın, tıpkı Nexus 10 gibi 2500 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Piksel yoğunluğu ise boyuttaki küçülme sayesinde 340 ppi’ye çıkıyor. Bu değerler oyunlarda yüksek grafik performansı için fazlasıyla yeterli gözüküyor.

Bahsedilen işlemci grubunun kullanılması durumunda HTC’nin Nexus tabletinin temel odak noktasının oyun olacağı düşünülüyor. Nvidia Tegra K1 işlemcinin Unreal Engine 4, DirectX 11 ve OpenGL 4.4 gibi motorları çalıştırabildiği biliniyor. Yeni Android sürümü Android L’nin bile Open GL 3.1’e kadar destek sunabildiği göz önüne alınınca zihinlerde tabletin 64-bit işlemcinin gücünden tam anlamıyla faydalanmasının zaman alacağı düşüncesi oluşuyor. HTC imzalı Nexus X tabletin önümüzdeki hafta başlayacak IFA 2014’te duyurulabileceği konuşulsa da, Google’ın tableti duyurmak için Android L’nin yayınlanmasını bekleyeceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER