Teknoloji

HTC Nexus telefonlarından biri Snapdragon 821 işlemci barındırabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc nexusGoogle’ın 2016 model Nexus telefonlarının sadece HTC tarafından üretileceği bir süredir konuşuluyor. Tayvanlı üretici, daha önce de Google için Nexus 9 tabletin üretimini gerçekleştirmişti. S1 “Sailfish” ve M1 “Marlin” kod adını taşıyan cihazların HTC’nin son amiral gemisi telefonu HTC 10’un üstüne kurulacağı söyleniyor.

Sailfish’in HTC 10’un kısmen farklılaştırılmış bir versiyonu olacağı belirtiliyor. Marlin’in ise Qualcomm Snapdragon 821 işlemci barındıracağı iddia ediliyor. Snapdragon 821’in mevcut gözde işlemci Snapdragon 820’nin üstüne küçük revizyonlar getirmesi bekleniyor.

Qualcomm Snapdragon 821’in ne gibi özellikler getireceği henüz bilinmiyor. Söz konusu işlemcinin Snapdragon 823 ile birlikte resmiyet kazanması öngörülüyor. Snapdragon 823’ün ise Samsung’un yeni telefonu Galaxy Note 7’de kullanılması bekleniyor.

HTC Nexus telefonlarla ilgili iddialara temkinli yaklaşmak gerekiyor

HTC Nexus telefonlarına ilişkin iddialara mesafeli yaklaşmak gerekiyor. Zira başka şirketlerin de Nexus telefon üreteceğine dair iddialar gündemde yer buluyor. Bu şirketlerden birisi de, geçtiğimiz yıl Google için Nexus 6P’yi üreten Huawei.

Şirketin Güney Afrika ofisinde Tüketici Ürünleri Grubu Genel Müdürü olarak görev yapan Charlenne Munilall, Huawei’nin Google için yeni bir Nexus telefonu hazırladığını belirtmişti. Nexus 6P için yapılan olumlu yorumlar göz önüne alınınca Google’ın yine Huawei’yi tercih etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak bütün bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını anlamak için bir süre daha sabretmek gerekiyor. Google Nexus telefonlarını genellikle sonbahar aylarında tanıtıyor.

İLGİLİ HABERLER