Teknoloji

HTC Nexus telefonlarında 3D Touch benzeri ekran teknolojisi olabilir

htc nexus

Apple iPhone 6s ve 6s Plus’ın ekranlarında basınç hassasiyet özelliğine yer vermiş, bu özelliği de 3D Touch gibi pazarlama dostu bir isimle taçlandırmıştı. Apple’ın kendi akıllı telefonları için attığı bu adımın benzerlerini Android tarafındaki rakiplerden de yavaş yavaş görmeye başlıyoruz.

Çin’den gelen bir dedikoduya göre, Google Android’in gelecek sürümüne basınç hassasiyetine sahip ekranları destekleyen bir kod ekleyecek. Bunun işletim sistemine eklenmesiyle birlikte telefon üreticilerinin ekranlarda 3D Touch benzeri işlevleri sunmak için ek yazılım işleriyle uğraşmaları gerekmeyecek. Bu da basınca hassas ekranların Android ekosistemindeki telefonlarda çoğalmasını hızlandırabilir.

HTC Nexus cihazlarında bu teknoloji olabilir

Aslında bu yılın Nexus telefonlarını üreteceği söylenen HTC’nin 3D Touch benzeri teknolojiyi HTC Nexus cihazına ekleyeceği söyleniyor. Bu yılın başlarında HTC’nin 2016’da iki Nexus cihazını birden tasarlayacağını duymuş, o zamandan beri de yeni Nexus cihazlarıyla ilgil pek bir şey görmemiştik. Eğer bu son dedikodular doğru çıkarsa, iki Nexus telefonunda da basınca hassas ekranlar göreceğiz demektir.

Nexus serisi 3D Touch benzeri teknolojiyi alacak tek ürün serisi olmayacak. Xiaomi, Meizu, Oppo, vivo gibi Çinli üreticilerin de gelecekte çıkaracakları cihazlarda basınca hassas ekranları test ettikleri söyleniyor. Görünen o ki, gelecekte bu özellik Android telefonları içinde epey popüler hâle gelecek. Bu durum ayırt edicilikten de uzaklaşması olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER