Manşetler

HTC 2016’da iki Nexus telefonunun birden üretimini yapabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-m9-on-inceleme-24

HTC hâlâ akıllı telefon pazarının gündeminde yer tutmaya devam ediyor, ancak eski günlerinden uzak olduğu da bir gerçek. Tayvanlı şirket parlak günlerine geri dönmemk için yoğun şekilde çalışıyor. Belki de Çinli Huawei’nin Nexus 6P’sinden ilham almış olabilecek HTC’nin Nexus telefonlarına tekrar geri dönüş yapacağı söyleniyor. Eğer söylentiler doğru çıkarsa, bu yıl HTC’nin bir değil, iki Nexus telefonu birden çıkardığını görebiliriz.

HTC Nexus telefonlarının ilkini üretmiş olan şirket. 2010 yılında çıkan Nexus One, Nexus programının ilk ürünü olarak Google ve HTC işbirliğiyle hayata geçirilmişti. O zamandan beri ikili başka bir Nexus telefonu için çalışmadı, sadece 2014’te çıkan Nexus 9 tabletin üretimi HTC tarafından gerçekleştirilmişti. Google genellikle OEM iş ortakları arasında bir döngü kurarak çalışıyor, ancak Nexus telefonları konusunda son zamanlarda en çok LG’yi tercih ettiğini görüyoruz. Bu arada geçen yıl Huawei ile birlikte bir ilki de denemişti.

Huawei için Nexus 6P önemli bir başarının elde edilmesini sağladı. Özellikle ABD’de bu telefon sayesinde Çinli şirket daha fazla marka bilinirliği kazandı. Ayrıca Google’ın akıllı telefonlarından birisini üretmek de Huawei’ye küresel pazarda prestij de kazandırdı.

HTC’nin şu sıralar yeniden sıçrama yapmaya ihtiyacı var. Popüler akıllı telefon HTC One M7’den sonra Tayvanlı şirketten pazarı sallayacak bir telefon görmedik. Geçen yılın sonlarına doğru çıkan HTC One A9 olumlu tepkiler almıştı, ancak o da bir amiral gemisi telefon olmaktan uzak görünüyor.

Bir Nexus akıllı telefonu HTC’nin pazarda yükselmesine katkıda bulunacaktır. Dedikodular HTC’nin hem 5.0 hem de 5.5 inç ekranlı modeller üreteceğini işaret ediyor. Eğer bu doğru olursa, HTC LG’nin pastasından pay çalmış olacaktır. HTC’nin düşüşü durdurup tersine çevirebilecek fırsatı yakalayıp yakalayamayacağını zamanla göreceğiz.

 

İLGİLİ HABERLER