Teknoloji

HTC 2017 içinde mobil bir sanal gerçeklik başlığını tanıtabilir

htc vive mozilla

htc mobil sanal gerceklikHTC, sanal gerçeklik alanında yeni bir adım atmaya daha hazırlanıyor. CNET’te yer alan habere göre, HTC mobil sanal gerçeklik başlığını önümüzdeki aylarda tanıtacak. Şirketin CFO’su Chia-lin Chang, yeni U Ultra akıllı telefonla uyumlu bir sanal gerçeklik ürününü önümüzdeki aylarda tanıtabileceklerini belirtti. Chang, ürünün piyasaya 2017 bitmeden çıkabileceğini dile getirmeyi ihmal etmedi.

Mobilite ve sanal gerçekliği birleştirme konusunda iyi bir planlarının olduğunu söyleyen Chang, Vive’ın zirvede yer aldığını belirtti. Önümüzdeki aylarda sanal gerçeklik ve mobilite ile ilgili planlarını açıklayacaklarını belirten Chang, ortaya çıkaracakları ürünün “farklı bir şey” olacağını ifade etti. HTC yöneticisi, şirketin yeni sanal gerçeklik ürününde telefonun başlığa yerleştirilmesi gibi bir yaklaşımın uygulanmayacağını da özellikle dile getirdi.

HTC Vive ile sanal gerçeklik dünyasına sağlam bir adım atmıştı. Şirket, mobil sanal gerçeklik konusuna ilgisini de daha önce çeşitli dönemlerde belli etmişti. Çin’de Viveport M adını taşıyan telefon temelli bir sanal gerçeklik uygulama mağazası açan HTC’nin Vive markasını taşıyan bir akıllı telefonu piyasaya çıkaracağı öne sürülmüştü.

HTC mobil sanal gerçeklik başlığında LG’nin izlerini takip edebilir

Hâli hazırda mobil sanal gerçeklik deneyimi genellikle telefonu bir başlığın içine yerleştirerek yaşatılıyor. Böylelikle telefonun ekranından ve hareket sensörlerinden de yararlanılıyor. Son zamanlarda telefona ihtiyaç duymayan yeni mobil sanal gerçeklik çözümleri de ortaya çıkıyor. HTC’nin de tercihini bu doğrultuda kullanacağı söyleniyor. Chang’in açıklaması, HTC’nin LG 360 VR’a benzer bir yaklaşım uygulayabileceğini düşündürüyor. Ayrı bir ekranı bulunan LG 360 VR, telefona USB-C kablosuyla bağlanıyor.

İLGİLİ HABERLER