Manşetler

HTC Mini+ ve Fetch: Yılın en ilginç akıllı telefon aksesuarları

HTC Londra’da düzenlediği bir etkinlkle iki yeni akıllı telefon aksesuarını tanıttı. Bu aksesuarlardan ilki olan Fetch, kullanıcılara telefonlarını takip etme imkanı veren bir NFC ve Bluetooth etiketi. Telefonlarını bir türlü bulamayan kullanıcılar Fetch’in üzerindeki düğmeye basarak eşlenmiş telefonun çalmasını sağlıyor. HTC’den yapılan açıklamada Fetch’in maksimum mesafesinin 15 metre olduğu belirtilirken, iç mekanlarda aradaki engellere bağlı olarak bu mesafenin azalması olası duruyor.

htc-fetch-300813

Kullanıcıların telefonlarının yerini belirlemelerine yardımcı olan Fetch, telefonun unutulduğu zamanlarda kendisini hatırlatmasını da sağlıyor. Bluetooth 4.0’n düşük güç tüketimi sayesinde Fetch tek şarjla 6 ay boyunca çalışabiliyor. Fetch için resmi bir piyasaya çıkış tarihi ve fiyat belirlenmemiş olsa da, Birleşik Krallık merkezli perakende zinciri Clove ürünü 29.99 pound karşılığında ön siparişe çıkarmış durumda.

htc-mini-plus-300813

HTC’nin tanıttığı bir diğer ürün olan Mini+ ise telefon görünümünde bir Bluetooth kulaklık. Orijinal HTC Mini’nin devamı niteliğindeki aksesuar NFC veya Bluetooth aracılığıyla akıllı telefona bağlanıyor. Kullanıcılar Mini+ ile gelen aramaları cevapladıkları gibi yeni aramalar da yapabiliyor. Yerleşik bir lazer işaretleyicisi barındıran Mini+, tıpkı HTC One gibi bir uygulama aracılığıyla televizyonu kontrol edebiliyor. Önümüzdeki kış piyasaya sürülecek Mini+’ın fiyatıysa şimdilik bilinmiyor.

İlgili >> Mini+ (HTC), Fetch (HTC), Clove

İLGİLİ HABERLER