Eğlence

HTC Media Link HD DRM korumalı HTC Watch videolarını da akıtıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin Media Link HD adı verilen cihazı Mobil Dünya Kongresi’ndeki standında sergiliyor.  Media Link HD, selefi Media Link gibi DLNA desteği bulunmayan TV’lere bu özelliği kazandırıyor ve akıllı telefonlardan veya tabletlerden TV’ye içeriklerin kablosuz olarak iletilmesini sağlıyor. Ayrıca cihazın kullanıcı arayüzünü bağlı olduğu monitör veya ekranlara yansıtıyor. HTC One X‘in ekranı 720p çözünürlüğe sahip olduğu için HD kavramı ayrı bir önem kazanıyor.

Bunun yanında birtakım başka yenilikler de söz konusu. Media Link HD cihazı HTC Watch servisi üzerinden sunulan DRM korumalı videoların kablosuz olarak aktarılması sırasında da işe yarıyor. HTC Watch Türkiye’de film fragmanlarını göstermek dışında bir işe yaramadığı için çok önemli bir yenilik gibi görünmüyor, ancak yurtdışındaki HTC cihaz sahipleri için, özellikle HTC Watch’tan yararlanan kitle için önemli bir yenilik olmalı. Bu arada HTC’nin bu desteği sağlaması çok da kolay olmamış, çünkü DLNA protokolünün DRM korumalı filmlerin akıtılması hususunda iyi çalıştığı söylenemez. Bu nedenle HTC sorunun çevresinden dolanma yolunu seçmiş.

Bu arada HTC Sense 4.0’ın bir yandan Media Link HD bağlı cihaza veya diğer DLNA destekli cihazlara video akışında bulunurken bir yandan da cihazın diğer özelliklerini kullanmaya izin vermesi oldukça güzel bir yetenek. HTC, bu çözümü diğer uygulama geliştiricilerine de açmanın planlarını yapıyormuş.

Şirket, DLNA’in kullanılmadığı DRM korumalı içeriğin aktarılmadığı durumlarda hangi protokolü kullandığı hakkında biraz ketum davranıyor. Resmin netleşmesi için cihazın piyasaya çıkması ve meraklıların olaya el atıp biraz deşmeleri gerekecek.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER