Teknoloji

HTC Marlin tasarımı itibarıyla HTC 10’u hatırlatabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc marlinTeknoloji dünyasında odak noktası Samsung Galaxy Note 7 ve iPhone 7’ye kaydığı için Google’ın müstakbel Nexus telefonlarına dair haberler biraz gölgede kalıyor. Ancak bu durum yeni Nexus telefonlarına ilişkin çalışmaların devam etmediği anlamına gelmiyor.

2016’da piyasaya çıkması beklenen iki Nexus telefonunun da HTC tarafından hazırlandığı uzun süredir biliniyor. Söz konusu cihazların “Mariln” ve “Sailfish” kod isimleri altında geliştirildiği de uzun süredir teknoloji kulislerinde konuşuluyor. Yeni telefonların büyük modeli olan HTC Marlin için hazırlanan taslaklar, kullanıcılara neyle karşılaşacakları konusunda fikir veriyor.

Hazırlanan taslakta görülen cihaz, genel hatları itibarıyla HTC’nin en son amiral gemisi telefonu HTC 10’u andırıyor. Bu benzerlik özellikle arka panele bakıldığında daha net biçimde görülüyor. Nexus cihaz üreticilerinin kendi tasarım anlayışlarını ürünlere yansıtmaları alışılagelmiş bir durum olduğu için bu etkiyi yadırgamamak gerekiyor. Taslak görüntülerini paylaşan TechDroider sitesi, taslakların bugüne kadar ortaya çıkan bilgi ve detaylar doğrultusunda hazırlandığının altını çiziyor.

HTC Marlin parmak izi tarayıcısını arkaya taşıyor

Marlin ile HTC 10’un özellikle arka panelleri benzese de, HTC 10’da cihazın ön yüzeyinde bulunan parmak izi tarayıcısı Marlin’de arkaya taşınıyor. Google daha önce de Nexus telefonlarında parmak izi tarayıcısını arkaya yerleştirdiği için bu tercih de pek şaşırtmıyor. Cihazın ön tarafında nelerin olduğu ise taslakta pek iyi görülemiyor. Dolayısıyla Marlin’in BoomSound hoparlör barındırıp barındırmayacağı konusunda bir tahmin yapılamıyor.

Google’ın Marlin’i yılın son çeyreğinde resmen duyurması öngörülüyor. Android Nougat işletim sisteminin stok versiyonunu çalıştıracak olan telefonda Qualcomm Snapdragon 821 işlemci, 4 GB RAM ve 5.5 inç QHD ekran bulunacağı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER