Teknoloji

HTC mali işler üst yöneticisini değiştirdi

htc-sensation-xe-inceleme-00009HTC, pazartesi günü yaptığı açıklamayla şirketin mali işler üst yöneticiliği görevine Winston Yung’ın yerine Chia-Lin Chang’in getirildiğini açıkladı. Chang daha önce Motorola’da mühendis olarak çalışmıştı ve Goldman Sachs’ın Tayvan’daki iş ortakları arasındaydı. Yung’ın kurumsal gelişim bölümünde yeni bir rol üstlenmesi bekleniyor.

HTC, bu değişiklik için özel bir neden belirtmedi. Ancak şirketin eskisi kadar parlak görünmeyen çeyrek finans raporları değişimin fitilini ateşlemiş olabilir. Yung, 2011 yılından beri bu görevi yürütüyordu ve kısa sayılabilecek görev süresi boyunca aralarında şirketin Beats Audio’yu satın almasının da bulunduğu çeşitli hamlelerin arkasında bulundu. HTC’nin son gerçekleştirdiği Studio lansmanının arkasındaki isimlerden biri de Yung’dı. Yung, HTC’nin cihaza odaklı stratejisiyle durumunu daha iyi hâle getirebileceğine inanıyordu ve bu yönde adımlar atıyordu.

Bir Goldman Sachs analisti olan Robert Yen, HTC’nin dün attığı adımın şirketin finansal stratejisinde değişikliğin işareti olduğunu kaydetti. Reuters’a konuşan analist değişimin hesapları tutturmaktan çok değer yaratmak, özellikle de akıllı telefon ürünleri ve servislerinin eşsizliği ve rekabetçiliğini geliştirmek açısından finans departmanına yönelik agresif bir yaklaşımı akıllara getirdiğini kaydetti. Masterlink Yatırım Danışmanlığı şirketiin başkan yardımcısı Tom Tang ise HTC’nin duyurusuyla ilgili olarak daha temkinli bir açıklama yaptı, bir şirketin CFO’sunu değiştirdiğinde bu durumun şirketin operasyonlarının veya finansal durumunun darboğazdan geçtiği anlamına geldiğini dile getirdi.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER