Manşetler

HTC M8’in ikinci kamerası ve ekran üstü navigasyon kontrolleri yeniden görüntülendi

HTC M8’in ikinci bir kamera ve çift flaşla geleceği ve böylelikle selefi HTC One’dan daha iyi fotoğraflar çekeceği iddia ediliyordu. Nowhereelse tarafından yayınlanan yeni bir fotoğraf bu iddiayı destekliyor.

htc-m8-sizinti-100214-1

Sitenin yayınladığı fotoğrafta 2014 model HTC One, nam-ı diğer M8’in arkası görünüyor, burada bir yerine iki kameranın bulunduğu ilk bakışta dikkat çekiyor. Ayrıca alttaki büyük kameranın yanında yer alan çift LED flaşın varlığı da hemen anlaşılıyor.

HTC M8’de iki kameranın nasıl çalışacağı tam anlamıyla netleşmiş değil, ancak çekilecek fotoğrafların kalitesinin HTC One’ın mevcut UltraPixel kamerasından daha iyi olmasını bekleyebiliriz. Ayrıca ikinci kamera lensi sayesinde UltraPixel lensiyle çekilen fotoğraflarla birleştirme yapılabileceği, böylelikle daha geniş bir dinamik aralık elde edilebileceği belirtiliyor. Ayrıca çekilen fotoğraflarda yeniden odaklama yapma gibi bir işlevin de bu ikinci kameranın varlığı sayesinde sunulabileceği öne sürülüyor.

htc-m8-sizinti-100214-2

Öte yandan HTC M8’in bir parmak izi tarayıcısı barındıracağı söyleniyordu. İkinci kamera HTC One max’te parmak izi tarayıcı alanın yaptığı işlevi görebilir. Ya da yine fotoğraf işlevlerine yardımcı olacak şekilde odaklama ve metreleme işlerini daha doğru hâle getirmeye yardımcı olabilir.

Bu arada yine Nowhereelse sitesi tarafından paylaşılan fotoğrafta HTC M8’in ekran üstü navigasyon tuşlarının tasarımı gösteriliyor. Bu tuşlar 2013 model HTC One’da ekranın altında gördüğümüz kapasitif dokunmatik tuşların yerlerini alacak.

htc-m8-sizinti-100214-3

HTC M8’in mart ayı sonlarında New York şehrinde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Cihazın 5 inç, 1920 x 1080 çözünürlüklü ekran, 2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 5 megapiksel ön kamera, Android 4.4 KitKat ve HTC Sense 6.0 yazılımı barındıracağı iddia ediliyor.

İlgili >> Nowhereelse

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER