Manşetler

HTC M8 mart ayında tanıtılacak, ekran üstü navigasyon tuşları barındıracak

HTC’nin geçen yılki amiral gemisi HTC One’ın takipçisi olacak yeni akıllı telefonun mart sonunda New York şehrinde tanıtılması bekleniyor.

htc-m8-concept-030214

HTC içinde M8 kod adıyla anılan bu yeni cihazın 2014’ün en çok beklenen cihazlarından bir tanesi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Eğer @evleaks tarafından verilen bu son bilgi doğru çıkarsa, HTC’nin yeni amiral gemisini beklentinin aksine Mobil Dünya Kongresi’nde görmeyeceğiz demektir. Bunun yerine HTC etkinlikten bir ay sonra büyük bir şehirde kendi etkinliğini gerçekleştirmiş olacak.

Yeni cihazın 5 inç, 1080p ekran, 2.3 GHz dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 2900 mAh kapasiteli batarya, microSD kart yuvası ve Android 4.4 KitKat gibi teknik özellikler içermesi bekleniyor. Bu arada diğer kaynaklar cihazın kamerasının iki sensör barındıracağını, böylelikle çekilen fotoğraflarda sonradan odaklama yapmanın da mümkün olabileceği belirtiliyor.

Bu arada geçtiğimiz haftasonu HTC M8 ile ilgili meydana gelen başka bir sızıntı da bu cihazın önünde kapasitif tuşların yer almayacağı, bunun yerine ekran üstü sanal tuşların tercih edileceği yönündeydi. HTC Source sitesi HTC One’ın takipçisinin ekranında bulunacak geri, ana ekran ve çoklu görev tuşlarının fotoğraflarını paylaştı.

htc-m8-kapasitif-tus-030214

HTC henüz beklenen cihazıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

İlgili >> Twitter (@evleaks), HTC Source

[Görsel – Nioklai Prettner ]

İLGİLİ HABERLER