Teknoloji

HTC M7 Sense’in yepyeni sürümüyle birlikte gelecek

HTC’nin bu yılın başlarında beklenen M7 kod adlı gözde akıllı telefonuyla ilgili detaylar sızmaya devam ediyor. Anonim bir kaynak tarafından verilen son bilgilee göre bu telefon tamamen siyah renkte bir tasarımla gelecek. HTC Source sitesine konuşan bir kaynak bu telefonun aynı zamanda HTC Sense’in basit ve sade arayüze sahip yeni versiyonunu da barındıracağını kaydetti.

htc-one-x-plus-inceleme-00028

Sitenin kaynağına göre test edilen HTC M7 şu anda Android 4.1.2 ve onun üzerinde HTC Sense’in, muhtemelen 5.0 sürüm numarası olacak yeni versiyonunu taşıyor. Sense’in yeni sürümünde kilit ekranı ve HTC uygulamalarının elden geçirilmiş olacağı, HTC’nin yazılımları daha kolay kullanılacak hâle getirdiği kaydediliyor. Örneğin ekranda yer alan ses kontrolleri telefonun ses ayarları sayfasına hızlı geçişi sağlayan bir kısayol içerecek.

HTC M7’nin 4.7 inç’lik, 1080p çözünürlüklü ekran, 1.7 GHz’lik Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci, 2 GB RAM, 13 megapiksel arka kamera gibi özellikler barındıracağı söyleniyor. Cihazın göz alıcı bir ekran ve güçlü bir işlemci barındırmasının yanında başka bir özelliğinin de ekran altında kapasitif dokunmatik fiziksel tuşlar barındırmaması olduğu iddia ediliyordu. Benzer bir iddia Samsung’un bu yıl çıkacak Galaxy S IV gözde akıllı telefonu için de dillendiriliyor. Ne var ki, Sense ile ilgili havadisleri uçuran kaynak bu iddiaları çürütecek şekilde bilgi veriyor.

Önümüzde CES ve MWC gibi iki büyük etkinlik var. HTC’nin uluslararası pazarda çıkacak gözde telefonlarını genellikle Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığını dikkate alacak olursak, M7 kod adıyla anılan 2013 model gözde HTC telefonu da Barselona’da tanıtılabilir.

İlgili >> HTC Source

İLGİLİ HABERLER