Teknoloji

HTC klavye üzerinde yanlışlıkla reklam gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc klavyeHTC klavye konusunda sunduğu varsayılan çözümü tercih eden kullanıcılarına beklenmedik bir sürpriz yaptı. Şirketin HTC U11 ve HTC 10 gibi amiral gemisi telefonlarını kullananlar, klavyelerinin üzerinde Google AdSense’ten alınan reklamlarla karşılaştı. HTC’nin telefonlarındaki varsayılan klavyeleri TouchPal isimli bir şirketin imzasını taşıyor. Dolayısıyla yaşananlarda Tayvanlı üreticinin payının olmamasına şaşırmamak gerekiyor.

Kullanıcılarından gelen bildirimler üzerine harekete geçen şirket, reklamlardan kurtulmak isteyenlere bazı yöntemler önerdi. U11 kullanıcılarına TouchPal klavyenin son güncellemelerini silmelerini tavsiye eden şirket, bir yandan da reklamları tamamen durdurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamada, klavye üzerinde reklam gösteriminin tamamen bir hatadan kaynaklandığı belirtildi. Şirket reklamların mümkün olan en hızlı biçimde kaldırılması adına çalışmaların devam ettiğinin altını çizmeyi de ihmal etmedi.

HTC klavye reklamları nedeniyle tepki çekti

Yapılan açıklamalar, klavye üzerinde reklam gösteriminin bilinçli olmadığını ve HTC’den kaynaklanmadığını gösteriyor. Ancak bu durum Tayvanlı üreticiyi kullanıcılarının tepkisine maruz kalmaktan kurtarmadı. Pek çok HTC telefon sahibi, şirkete olan kızgınlığını sosyal medyada sert ifadeler kullanarak gösterdi.

İLGİLİ HABERLER