Teknoloji

HTC’den katlanabilir ekranlı telefon sinyali

htc katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon pazarının öncülerinden biri olan HTC, pazardaki dönüşüme uyum sağlama konusunda ise başarılı olamamıştı. Buna rağmen akıllı telefonlardan vazgeçmeyen Tayvanlı üretici, yeniden eski günlerine dönmenin yollarını arıyor. LetsGoDigital sitesi tarafından ortaya çıkarılan bir patent dosyası, şirketin bunun için son moda bir yöntemi test ettiğini gösteriyor. Patent dosyasına göre, HTC katlanabilir bir telefon üzerinde çalışıyor.

HTC’nin patent dosyası, menteşesi ortada bulunan ve ekranı dışa doğru katlanan bir cihazı gösteriyor. Kısacası telefon katlandığında bile ekranı görmek mümkün oluyor. Patentte telefona dair pek fazla detay bulunmasa da, menteşenin nasıl çalıştığını gösteren bazı çizimler mevcut.

Cihazın ortasında yer alan menteşe mekanizması, tıpkı Motorola Razr‘da olduğu gibi, yatay şekilde yerleştirilmiş. Patent dosyasına göre, ekran katlandığında da ekran üzerinde bilgi görmek mümkün olacak.

Bu noktada patent dosyalarının daima çıkışı kesinleşmiş ürünleri göstermediğini belirtmek gerekiyor. Şirketler kimi zaman sadece fikirlerini koruma altına almak için patent başvuruları yapabiliyor. Bu patentlerdeki ürünler her zaman gerçeğe dönüşmeyebiliyor.

HTC katlanabilir telefon tasarımının patentini alsa da, şirketin kısa vadede bunu somut bir ürüne dönüştürmesi pek olası görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER