Teknoloji

HTC’nin katlanabilir telefon konsepti çok ilgi çekici görünmüyor

HTC'nin katlanabilir telefon konsepti çok ilgi çekici görünmüyor

Birçok şirketin katlanabilir telefon furyasına katıldığını görmeye başladık, ancak bu ürün segmentinin olgunlaşması için henüz birkaç yıla daha ihtiyaç var gibi görünüyor. Yine de, bu alanda ilk ürünlerini çıkaran şirketlerin diğerlerine göre hem kaynak hem de tecrübe açısından daha çok avantaja sahip olduğu da su götürmez bir gerçek. HTC’nin katlanabilir telefon konsepti de bunu gösteriyor.

Şimdiye kadar piyasaya çıkan katlanabilir telefonların fiyatlarının çok yüksek olmasına rağmen, bunlara ilgi gösteren belirli bir kitle bulunuyor. Gerçekte bu kitlenin ne kadar büyük olduğunu ve kitlenin bu katlanabilir telefon segmentini ileri taşımaya yetip yetmeyeceğini de zamanla göreceğiz. Hatırlarsanız, bir zamanlar üç boyutlu ekranlara sahip telefonlar da vardı, ancak bunların ömrü pek de uzun olmamıştı.

Samsung, Motorola ve Huawei’den sonra HTC de kendi katlanabilir telefon modelini hazırlıyor gibi görünüyor. Her ne kadar HTC’nin katlanabilir telefonu şu an için kağıt üzerinde görünse de, Tayvanlı şirketin konseptiyle bu segmente epey ilgi duyduğu anlaşılıyor.

HTC geçen yılın sonlarında yeni bir katlanabilir telefon için patent başvurusunda bulunmuştu. LetsGoDigital tarafından dikkat çekilen patent ağustos ayında Dünya Fikri Haklar Ofisi (WIPO) tarafından yayınlanmıştı. Çizimlerden anladığımız kadarıyla, HTC’nin cihazı çok da güzel görünmüyor. Arkasındaki teknolojinin biraz daha düzgün hâle getirilmesi gerekiyor.

HTC'nin katlanabilir telefon konsepti çok ilgi çekici görünmüyor

Öncelikle resimlerden gördüğümüz kadarıyla menteşe mekanizması biraz tuhaf duruyor. Kenarlarda dışa doğru çıkıntı yapıyor, bu da telefonun fiziksel boyutlarının daha da artmasına neden oluyor. Aynı zamanda her iki kenardaki çıkıntı göze de hoş görünmüyor. Buradaki en büyük soru işaretlerinden bir tanesi de HTC’nin cihazının dışa doğru katlanmasının kullanıma ve uzun süreli dayanıklılığa nasıl etki edeceği olacak. Katlanabilir ekran, tıpkı Huawei Mate XS modelinde olduğu gibi sürekli dışa bakacak.

HTC’nin katlanabilir telefonunun Motorola’nın Razr veya Samsung’un Galaxy Z Flip modeli gibi ikinci bir ekran taşıyacağı görünmüyor. Dışa doğru açıldığı için kullanıcılar telefonu açmadan da dışta kalan ekranı kullanmaya devam edebilecektir.

LetsGoDigital, HTC tarafından gönderilen patent çizimlerine dayanarak bir avuç taslak fotoğraf da üretti. Ancak son cihaz bu resimlerde gördüğümüz gibi görünmeyebilir. HTC’nin hâlâ kendi katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürmeye kararlı olup olmadığını söylemek zor, ancak çıkarsa, daha iyi bir konsept ortaya koymasını umalım.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER