Teknoloji

HTC kasvetli bir ilk çeyrek öngörüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC, 2011’in üçüncü çeyreğine ait mali denetimden geçmiş rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlar daha önce açıklanan mali denetimden geçmemiş rakamlara göre pek de tatmin edici değil. 3.43 milyar dolar gelir açıklayan şirketin geliri, 2010’un aynı çeyreğine göre % 2.49 düştü. Ancak bu düşüşe rağmen şirketin kârı 2010’a göre % 56.77 artmış durumda. Tayvan şirketi önümüzdeki çeyrek için 2.2 ila 2.37 milyar dolarlık arası bir gelir beklemekte. Bu rakamlar daha önce planlanan rakama göre daha az ancak ama hisse fiyatlarındaki düşüş göz önüne alınınca bu durum pek de şaşırtıcı gözükmüyor.

Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde % 7.5’luk bir operasyonel kârı beklediğini açıklarken, bu oran son üç yılın en düşük oranı olarak dikkat çekti. Şirketin yaşadığı bu düşüşün en büyük sebebi olarak ABD’de iPhone ve Samsung’un yaşadığı rekabetteki başarısızlığı gösterilirken, piyasaya sürülen LTE serisinin beklentileri karşılayamaması da bir neden olarak gösterildi.

Ancak, HTC’nin bu ay sonundaki Mobil Dünya Kongresi’nde açıklayacağı yeni ürünler ile tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER