Teknoloji

HTC HD2 Firefox OS ile de çalıştırıldı

Akıllı telefon korsanlarının gözdesi olan HTC HD2’nin çalıştırdığı işletim sistemleri arasına Mozilla’nın Firefox OS’i de katıldı. Bundan yaklaşık üç buçuk yıl önce Windows Mobile 6.5 ile yüklü şekilde çıkarılan bu cihaz Windows Phone 7 güncellemesi almamış, ancak sonrasında Android, MeeGo, Windows Phone 8, Windows 8 ve Windows RT gibi işletim sistemlerinin yüklenebilir olmasıyla korsanların veya gelişmiş kullanıcıların ilgi duyduğu bir cihaz hâline gelmişti.

htc-hd2-firefox-os

Son denemede HTC HD2’nin internet tabanlı işletim sistemi FirefoX OS ile çalıştığını görüyoruz. Boot2Gecko olarak da bilinen ve üzerinde bir yıldan fazla zamandır çalışmaların yürütüldüğü Firefox OS’in önümüzdeki haftalardan itibaren giriş seviyesinde mobil cihazlarla birlikte kullanıcılarla buluşması bekleniyor. HTC HD2 de barındırdığı teknik özellikler bakımından Firefox OS’i rahatlıkla çalıştıracak bir cihaz gibi görünüyor.

Tabii ki, her dolaylı çalıştırma girişiminde olduğu gibi HTC HD2’de çalışan Firefox OS’te de bazı eksiklikler bulunuyor. Örneğin cihazın kamerası bazı problemler yaşıyor, SIM kartın algılanmasında hatalar görülüyor ve cihazın ekranının çözünürlüğünün algılanmasında bazı sorunlar yaşanıyor. Yine de, bu durum HTC HD2’nin hanesine yeni bir işletim sistemi eklemesine engel olmuyor.

İlgili >> XDA-Developers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER