Teknoloji

HTC gelecek yıla ait ürün yol haritasını yeniden değerlendiriyor olabilir

iPhone 5’in çıkışı ve akıllı telefon üreticileri için önemli bir pazar olan Çin’de akıllı telefon fiyatlarının hızlı bir şekilde düşmesinin HTC’nin 2013 ürün yol haritasında bazı değişikliklere neden olduğu iddia ediliyor. DigiTimes’ın sektörün içinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre 2013’ün ilk çeyreği için akıllı telefon satışlarında yüzde 20-30’luk bir büyüme öngören şirket tahminlerini güncelledi, akıllı telefon sevkiyatlarında yüzde 10-15’lik bir düşüş bekliyor.

htc-one-x-plus-inceleme-00028

Söz konusu tablo karşısında HTC’nin 2013 için çıkarmayı planladığı bazı modellerin gelişimini askıya aldığı belirtiliyor. HTC, doğal olarak bu dedikodu karşısında herhangi bir yorum yapmıyor. Sektörü yakından takip edenler HTC’nin önünde zorlu bir yolun bulunduğuna inanıyor. Apple’ın iPhone 5 ve Samsung’un Galaxy S III gibi cihazları rekabet konusunda HTC’nin cihazlarını bir hayli zorluyor. Bu arada Windows Phone 8 akıllı telefonlarının satışı da beklendiği kadar güçlü bulunmuyor. Aslında HTC hâla oldukça iddialı ve güçlü cihazlar üretiyor, en son incelediğimiz cihaz HTC One X+ bunu gösteriyor. Ancak anlaşılan o ki, şirketin kendisini tüketicilere biraz daha iyi anlatması gerekiyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi önemli bir pazar olan Çin’deyse yerel üreticilerin ürettiği akıllı telefonlar büyük üreticilerin de fiyatları düşürmesine neden oluyor. Bu da kâr marjının düşmesi anlamına geliyor.

Her ne kadar DigiTimes HTC’nin ürün haritasında kırpmalar yaptığını söylese de, şirketin 2013 yılında iddialı cihazlarla gelebileceği söylentileri de ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Şirketin M7 olarak anılan üst sınıf akıllı telefonunu yılın ilk aylarında çıkarması bekleniyor. Ayrıca yıl sonuna doğru ABD’de çıkan Droid DNA cihazının uluslararası pazara özel versiyonunu da gelecek yıl içinde görebiliriz.

İlgili >> DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER