Teknoloji

HTC finans raporu şirket adına yine negatif bilançoyu gösteriyor

htc finans raporuHTC için işler hâlâ iyi gitmiyor. Şirket üst üste dokuzuncu çeyreği zararla kapattı. HTC finans raporu, şirketin yılın ikinci çeyreğinde bilançolarına 64.23 milyon dolar zarar yazdığını gösteriyor.

Tayvanlı üretici, yılın ilk çeyreğini 66.87 milyon dolar zararla kapatmıştı. İkinci çeyrekte zarar miktarı azalsa da, ilk çeyreğe göre sadece yüzde 3.9’luk bir değişim kaydedilebildi. Şirketin hisse başına zararı, 8 centten 7,8 cente geriledi. Toplam kâr ise yüzde 16.3’ten yüzde 13.7’ye indi.

HTC yılın ilk yarısını 131.1 milyon dolar zararla tamamladı. Bu rakam, bir önceki yılın ilk yarısına kıyasla yüzde 30’luk bir düşüş anlamına geliyor. 2017’nin ilk 6 ayındaki net hisse başına zarar ise 16 cent olarak gerçekleşti.

Şirketin yeni amiral gemisi HTC U11, sıcak biçime karşılandı. Telefonun The Edge Sense adını taşıyan sıkıştırma özelliği, kullanıcılara belli uygulama ve işlevlere hızlı biçimde erişme imkanı veriyor. Bu özelliğin orta segment için hazırlanan HTC U 11 Life’ta da bulunması bekleniyor. Akıllı telefonda 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü 5.2 inç ekran ve Qualcomm Snapdragon 630 işlemci, söz konusu telefonun bileşenleri arasında sayılıyor.

HTC finans raporu gelecek için ümit vermiyor

Analistler, HTC’nin gelecek çeyrekteki performansı konusunda pek ümitli görünmüyor. Şirketin geliri temmuz ayında haziran ayına kıyasla yüzde 10.16 oranında azaldı. Satışlar ise yıllık bazda yüzde 2.06 oranında düştü. HTC, temmuz ayında 203.9 milyon dolar gelir elde etti.

İLGİLİ HABERLER