Teknoloji

HTC Fetch ile kaybolan eşyaları bulduracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC Fetch olarak adlandırılan bir cihaza ait ipuçları ortalıkta dolaşıyor. İngiltere’de faaliyet gösteren perakendeci Clove’un da ön siparişe sunduğu bu aksesuar hakkında fazla ipucu yok, nasıl işleyeceği de kesin olarak bilinmiyor. Ancak tahminler bu aygıtın Tile veya Nokia’nın Treasure Tag gibi aygıtlarına rakip olacağı ve onlar gibi çeşitli eşyalara takılıp bunların yerlerinin akıllı telefon tarafından takip edilmesini sağlayacağı üzerinde yoğunlaşıyor.

htc-fetch-050813

NFC desteğine sahip olacak ve tek bir dokunuşla akıllı telefonlarla eşleştirilebilecek bu HTC Fetch’in Bluetooth desteğine de sahip olduğu düşünülüyor. HTC One gibi Android cihazlarının yanı sıra HTC 8X gibi Windows Phone cihazları da bu aygıtla düzgün şekilde çalışabilir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, HTC Fetch’in nasıl işlediği bilinmiyor. Eğer Bluetooth üzerinden akıllı telefonla iletişim kurulması yer bildiriminin bu bağlantı üzerinden yapılması düşünülüyorsa, HTC Fetch yakın bir alan içindeki eşyaların yerlerinin tespit edilmesine yarayacaktır.

HTC Fetch’in yaklaşık 30 pound (88 TL) gibi bir fiyat üzerinden Clove üzerinden ön siparişe sunulmuş durumda. Tanıtımı yapıldıktan sonra bu taraflara yolu düşer mi, bunu şu an için kestirmek zor.

İlgili >> Clove, SlashGear

İLGİLİ HABERLER