Teknoloji

HTC Eylül 2011’den sonra çıkardığı cihazlar için de açılış yükleyici kilidinin kaldırılma imkânını doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-sensation-inceleme-00004Android telefonlarının açılış yükleyicisine konan kilidin kaldırılabilmesi için fırsat verileceğini söyleyen HTC bu sözünü tutmuş ve birkaç ay önce söz konusu süreci HTCDev.com adresindeki geliştirici sitesi üzerinden başlatma şansı tanımıştı. Genellikle 2011 yılı içinde piyasaya çıkmış Android akıllı telefonları ve HTC Flyer tableti açılış yükleyici kilidi kaldırma işlemine tabi tutulabiliyor. Geliştirici sitesinde desteklenen cihazların listesi var ve Türkiye’de piyasada olan Sensation, EVO 3D ve Flyer sahipleri de cihazları için açılış yükleyicisi kaldırma işlemi uygulama imkânına sahip.

HTC’nin geliştirici sitesinde, açılış yükleyici kilidi kaldırma işlevini destekleyen cihazlar bölümünün üstünde bir mesaj yayınladı ve Eylül 2011 sonrasında çıkarılan tüm HTC Android cihazlarının açılış yükleyicilerinin kaldırılabileceği duyurusunu yaptı. Listenin de önümüzdeki haftalarda buna göre güncelleneceğinin altını çizdi. Eylülden sonra ABD’de piyasaya çıkan Vivid, Rezound, Thunderbolt gibi cihazların söz konusu süreçle uyumlu olduğu TheVerge sitesi tarafından dile getirilirken, Türkiye’de de piyasaya çıkan Sensation XE, XL ve Rhyme’ın desteklenip desteklenmediği konusunda henüz bir bilgi yok.

Açılış yükleyicisi üzerindeki kilidin kaldırılmasıyla birlikte Android cihazlarına özelleştirilmiş ROM yükleme işlevindeki önemli bir engel ortadan kaldırılmış oluyor.

İlgili – HTCDev

İLGİLİ HABERLER