Manşetler

HTC Exodus adlı blockchain telefonu geliştiriyor

htc exodus blockchain telefonu

htc exodus blockchain telefonuHTC blockchain trenine binen en son şirket oluyor. Şirket, blockchain destekli Android telefonu geliştirmekle ilgili planlarını duyurdu. TheNextWeb‘in haberine göre, şirketin telefonunun adı Exodus olacak. Bu telefonda kripto para birimleri ve merkezi olmayan uygulamalar için evrensel cüzdan ve donanım desteği olacak.

Başlangıçta Exodus telefonun bitcoin, ethereum ve diğer büyük ağları destekleyeceğini söyleyelim. İleride daha fazla iş ortaklıkları da sunulacak. HTC, Exodus telefonlarını uç noktalar olarak kullanan doğal bir blockchain ağı geliştirmeyi, kullanıcılara kendi aralarında kripto para ticareti yapma fırsatı sunmayı öngörüyor. Ayrıca HTC insanlara Exodus telefonu kripto parayla almaya da izin verecek. Ne var ki, telefonun fiyatı henüz belirlenmedi.

HTC Vive kurucusu Phil Chen blockchain girişimlerini yönetecek. Tayvanlı şirketin bu adımı Facebook Messenger ve Instagram yöneticilerinin Facebook’ta blockchain biriminin başına geçmesini takip etti. Chen’in yeni görevinin “merkezi olmayan şef yönetici” olduğu söyleniyor.

Chen, dün ABD’nin New York şehrinde düzenlenen blockchain konferansı Consensus 2018’de, kullanıcıların kendi parolalarını, kendi kimlik bilgilerini ve verilerini tutabilecekleri bir telefon geliştirmeyi öngördüklerini, bu telefonun merkez olacağını söyledi.

HTC Exodus dünyanın ikinci blockchain destekli telefonu olabilir. İlki Sirin Labs tarafından geliştirilen Finney adlı telefon olmuştu. Bu telefon kullanıcılara dijital para birimlerini depolama ve kullanma fırsatı sunuyor, kullanıcıları işlem ücretlerinden kurtarıyor. Yurt dışı fiyatı da 1000 dolar olarak belirlendi.

Kendi blockchain girişimini başlatan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunların bazıları kârlarını artırma ve merkezi olmayan ağlarda rekabetçi olma hedefi taşırken, bazıları şirket imajlarını kurtarmakla ilgileniyor. HTC, bu yılın başlarında ABD’deki birçok çalışanını işten çıkarmış, akıllı telefon ve sanal gerçeklik birimlerini birleştirmişti. Bu açıdan blockchain girişimine atılmanın amacının ikinci seçenek olduğu ihtimali daha da güçleniyor.

İLGİLİ HABERLER