Teknoloji

HTC Exodus adını taşıyan blockchain telefonunu sonbaharda çıkaracak

htc blockchain
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc exodusHTC blockchain odaklı bir telefon çıkarma planını geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Şirket geliştirme çalışmaları süren ve Exodus adıyla anılan telefonunu 2018’in üçüncü çeyreğinde gözler önüne çıkaracağını açıkladı. HTC Exodus için oluşturulan internet sitesinde telefon hakkında daha fazla bilgi vermek adına şimdiden kayıt toplanıyor.

Tayvanlı şirket telefonunu “anahtarla kurtarma özelliğine sahip ilk soğuk cüzdan telefonu” olarak tanımlanıyor. Telefon hakkındaki detayların HTC’nin Hong Kong’da düzenleyeceği Rise isimli etkinlikte paylaşılması beklense de, Exodus’un sunacağı deneyimin merkezinde merkezisizleştirilmiş internet, uygulamalar ve verileri bulut yerine cihaz üzerinde saklamanın olacağı belirtiliyor.

HTC aynı zamanda “Dünyanın blockchain teknolojisiyle geliştirilmiş en büyük oyunu” olarak lanse edilen CryptoKitties ile de işbirliğine gittiğini açıkladı. Söz konusu oyunda blockchain teknolojisinden kripto para yerine oyuncuların takas edebilecekleri veya besleyebilecekleri özel dijital carlıklar oluşturmak için yararlanılıyor.

HTC Exodus, blockchain teknolojisinin ön planda olduğu yegane cihaz değil. Sirin Labs’in yeni tanıttığı ve Lionel Messi gibi isimlerin desteğini de aldığı 1000 dolarlık blockchain telefonu Finney de kısa süre önce gözler önüne çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER